Aquest matí, el Grup de Treball de Protecció Passiva del CLÚSIC ha organitzat una jornada al Parc de Bombers de Zona Franca amb un èxit rotund d’assistents. Més de seixanta persones han participat de la jornada que ha comptat amb la participació de Bombers de Barcelona com a amfitrions i Bombers de la Generalitat amb una ponència.

IMG_20160630_095148Les primeres paraules han anat a càrrec de Dolors Costa, coordinadora del Grup de Treball de Protecció Passiva que ha agraït a tots els assistents la seva presència i els ha animat a participar i col·laborar de les iniciatives del CLÚSIC.

Seguidament, Marta Osorio de Bombers de Barcelona, ha donat la benvinguda a tots els presents i ha animat a avançar conjuntament en la lluita contra els incendis.

La següent ponència ha anat a càrrec de Xavier Figueras, membre del Grup de Treball de Protecció Passiva,  que ha teoritzat sobre els diferents tipus de solucions que inclou allò que anomenem protecció passiva, seguidament, Cristina Beltrán, membre del Grup de Treball de Protecció Passiva, ha explicat que el CLÚSIC està avançant en la creació d’un segell de qualitat.

IMG_20160630_100309_2                       IMG_20160630_101755

Per acabar amb la part teòrica, Joan Gallart, sotsinspector i cap del Servei de Prevenció de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya, i Carles Noguera, sotsinspector i IMG_20160630_103438v2cap de la Secció de Prevenció Operativa del Servei de Prevenció, de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments han explicat el triangle de la prevenció (legislació, tècnica, persones). Així, han exposat com la fallada de qualsevol dels vèrtexs del triangle  fa perdre l’estabilitat i la seguretat en cas d’incendi es veu amenaçada. Amb exemples sobre situacions reals han demostrat la importància d’una bona praxis.

Finalment, s’ha fet una demostració pràctica de com reaccionen i/o resisteixen diferents materials i productes de protecció passiva.  IMG_20160630_130941