Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Rosa Roca

El CLÚSIC és un entorn on tots sortim beneficiats. És molt enriquidor formar-ne part i conèixer les diferents empreses del sector en un espai en el què compartim experiències, dubtes i coneixements.

 

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?

Sóc Rosa Roca i el càrrec que ocupo a l’empresa és el de Partner-CEO. Nosaltres som una Entitat Col·laboradora de l’Administració i la nostra trajectòria dins del sector ha estat la de posicionar-nos en l’àmbit del control i la inspecció. Quan nosaltres vam arribar al sector, ara farà 15 anys,  només existien en el nostre àmbit empreses multinacionals. Vam ser la primera empresa nacional que vam apostar per oferir un tret diferencial que sempre s’ha basat en un tracte més proper i personalitzat, així com en la voluntat de donar solucions al client.

Quina és la vostra activitat principal?

El nostre Core-Business és el de la verificació de Projectes Tècnics per obtenir una llicència d’obres i/o d’activitat, comprovant que es compleixen les normatives que li són d’aplicació. Per exemple, per un edifici terciari, una nau, etc. i una vegada construït, controlar que s’han executat les obres segons la llicència d’obra i/o d’activitat concedida. Per tant, cal tenir un ampli coneixement de moltes normatives diferents que li poden ser d’aplicació a un projecte específic, entre elles totes les relatives a la prevenció contra incendis.

En quines zones esteu treballant? 

El nostre creixement ha estat, de moment, en l’àmbit nacional i donem servei a tot el territori a partir de les nostres oficines a Catalunya, Madrid i València.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?

La de ser innovadora i pionera, a la recerca constant de nous mercats, per oferir un catàleg de serveis d’inspecció sempre en creixement i d’actualitat segons les demandes del sector.  D’aquesta manera podem ser competitius sense haver d’ajustar marges ni competir en l’àmbit econòmic. D’altra banda, disposar d’una plantilla tècnica alhora pluridisciplinària i especialitzada, que sempre pot donar resposta ràpida i professional als nostres clients, és un altre dels nostres pilars. Intentem donar sempre un plus de qualitat, agilitat i especialització.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?

Sí, invertim en innovació. Recentment hem estat la PRIMERA EMPRESA EN L’ÀMBIT NACIONAL en obtenir l’acreditació per ENAC  per la VALIDACIÓ DE DISSENY PRESTACIONAL INCLOENT SOLUCIONS TÈCNIQUES ALTERNATIVES.

Tot un èxit en el sector, perquè tant els nostres clients com les Direccions Generals d’Indústria de les diferents Comunitats Autònomes desitjaven tenir un referent en el sector de tercera part.

Amb la crisi del covid 19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i línies de treball esteu començant?

Estem treballant en projectes tecnològics i de sostenibilitat que són el futur

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

El CLÚSIC és un espai on tots sortim beneficiats, ja que és el lloc on entre tots compartim experiències, dubtes i coneixements. És molt enriquidor formar-ne part i poder conèixer els diferents actors, empreses que participen en el món de la seguretat contra incendis. També tota l’activitat de cursos, jornades i grups de treball estan molt bé i ens ajuden a tots a millorar, estar al dia i millorar la qualitat dels nostres tècnics.

Nosaltres hi aportem la nostra visió com a entitat d’inspecció i col·laboradora de l’administració, la nostra experiència en la tramitació d’expedients amb l’administració, i sobretot una col·laboració estreta amb les empreses que posen al mercat els materials de protecció contra incendis i les diferents empreses que redacten i configuren els projectes de les activitats.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

El repte més important del sector de la seguretat contra incendis és sobretot, la formació de les persones que s’hi dediquen des dels diferents àmbits, però també garantir que les activitats apostin per una instal·lació, projectes i empreses de qualitat que assegurin una bona posada en servei de les seves instal·lacions.