El passat divendres, 11 de juny de 2021, vint-i-quatre representants de les cinquanta empreses associades al CLÚSIC van reunir-se en assemblea per aprovar la memòria d’activitats i econòmica del 2020; l’any més difícil des de la constitució de l’associació.

El 2020 ha estat un any difícil per tothom, el Clúster de Seguretat Contra Incendis no n’és una excepció. El 2020 va començar amb un bon nombre d’activitats presencials molt enriquidores, la visita al Liceu o al MNAC poc ens havien de fer imaginar que unes setmanes després passaríem a estar confinats a casa sense saber massa bé què passaria.

El CLÚSIC, però, no va parar la seva activitat, sinó que va aprofitar per potenciar algunes iniciatives que amb el dia a dia no havíem pogut prioritzar. Així, doncs, vam haver de deixar temporalment l’organització de jornades, cursos, trobades presencials, etc. i vam potenciar tota la comunicació on line. Per sort, ens vam adaptar ràpidament.

Així, vam estrenar la nova web corporativa: www.clusterincendis.com i vam adaptar tota la formació de cursos per a operaris de RIPCI presencials a on line. Per tant, tota la teoria dels cursos per a l’habilitació d’operaris es pot realitzar a través de la plataforma https://academiacluster.com.

Però no només això, els grups de treball van continuar reunint-se, ara a través de Microsoft Teams i han anat avançant molt en les guies i documents tècnics per ajudar a clarificar els aspectes més confusos dels reglaments i normatives de seguretat. Alguns dels treballs ja s’han publicat, com la Guia de disseny prestacional per a sistemes de protecció contra incendis en naus industrials i logístiques, i d’altres ja estan en procés d’edició. Si hi teniu interès, aneu seguint les nostres xarxes, tenim moltes iniciatives i novetats a punt de ser publicades i presentades.

Cal agrair a les empreses associades al CLÚSIC que, malgrat la crisi provocada per la COVID, hagin mantingut el compromís i la confiança amb el CLÚSIC. Sense elles, aquest projecte no seria possible.

Una de les preocupacions que teníem com a associació era que, arran de la dura crisi provocada per la pandèmia de la COVID, les empreses associades deixessin de col·laborar amb el CLÚSIC. No ha estat així, i en aquest sentit volem manifestar el nostre agraïment per la confiança, el compromís i el suport mostrat en tot moment per les nostres empreses associades. Capdavanteres en el sector de la protecció contra incendis destaquen tant pels seus valors professionals com personals.

La memòria d’activitats i la memòria econòmica 2020 es van aprovar per unanimitat.

És tradició que les assemblees del CLÚSIC siguin un espai de trobada per fer sinergies i networking i explorar diferents possibilitats i línies de treball. Aquest cop vam comptar amb la presència del Clúster del Foc de Cantàbria (CIF), una associació mirall amb unes línies de treball francament interessants i molt complementàries a l’activitat del CLÚSIC.