Cicle d’entrevistes 
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Raúl Ortiz

 

El CLÚSIC ens aporta una visió de 360˚ de tot l’entorn de la seguretat contra incendis i ens permet estar en contacte continu amb totes les parts que composen el sector: fabricants, laboratoris, enginyeries, bombers, instal·ladores…

 

Parla’ns una mica de tu, qui ets, la teva formació i fites professionals que vulguis destacar.

El meu nom és Raúl Ortiz, durant la meva carrera professional en CISA Cerraduras he exercit diferents funcions al llarg de vint-i-quatre anys; començant com a assistent de Marketing, promotor de vendes i en l’actualitat com responsable de Marketing per als mercats d’Espanya i Portugal.

Quina és l’activitat principal de l’entitat en què treballes i què t’agradaria destacar-ne?

CISA Cerraduras forma part del portafoli d’empreses de la multinacional Allegion (NYSE: ALLE), pionera en protecció, amb marques líders com CISA®, Interflex®, LCN®, Schlage®, SimonsVoss®, Von Duprin® i proveïdor de solucions de seguretat per a hotels, educació, salut, centres públics, oficines, mercats residencials individuals i multifamiliars.

CISA Cerraduras és experta en la planificació i fabricació de controls d’accés mecànics mitjançant plans de mestrejament de cilindres i cadenats i la distribució de tota una gamma de productes específics per a la seguretat i protecció, que inclouen; sistemes de panys electrònics, tancaportes, dispositius antipànic i d’emergència, caixes fortes, manilles i tota mena de panys per a diferents tipologies de portes.

Quins són els objectius empresarials que teniu definits per als propers anys?

Digitalització de serveis enfocada principalment a l’atenció al client com, per exemple; facturació electrònica, consulta d’inventari en temps real, consulta d’estat de les comandes, etc.

En referència al desenvolupament de productes, un dels principals objectius és integrar de manera gradual l’electrònica en productes mecànics incorporant noves funcions i característiques enfocades a controls d’accés i facilitar l’ús per part d’instal·ladors i usuaris.

Quant de temps fa que esteu associats al CLÚSIC i a quins grups de treball participes? Recordes què us va motivar a associar-vos?

Estem associats al Clúster des de l’any 2016.

Una de les decisions que ens ha portat a formar i continuar formant part del Clúster de Seguretat Contra Incendis de Catalunya és la possibilitat d’estar en contacte continu amb totes les parts que composen el sector de la seguretat contra incendis, fabricants, laboratoris, enginyeries, bombers, instal·ladors…

En qualsevol projecte, per senzill que sigui, totes aquestes parts han d’oferir en conjunt les màximes garanties, tant dels productes aplicats com la del funcionament general dins d’un edifici.

Què us aporta el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

En general, el CLÚSIC ens aporta una visió de 360˚ de tot l’entorn que composa la seguretat contra incendis, industrial, laboratori, metodologies. En el fons, crec que tots els que pertanyem al CLÚSIC busquem desenvolupar eines de millora contínua en el control, aplicació, manteniment per a tots els que estem en el sector i que al final redunden en els usuaris i en la seva seguretat.

Entenc que la nostra empresa està aportant aquests “grans de sorra” des del coneixement com a desenvolupador de ferramentes específiques.

On creus que el sector de la seguretat contra incendis té més marge de millora?

Sempre hi ha punts de millora, perquè la tecnologia de materials avança, per tant, també ha d’avançar la tècnica d’aplicació, l’electrònica integrada en dispositius que abans eren totalment mecànics, metodologia de projecte/constructiva com el treball en entorn BIM, simuladors… tenim molts punts de millora i hem de ser capaços de fer arribar totes aquestes millores a l’usuari final, que en el fons és el que donarà vida a tot aquest desenvolupament.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Si fem una extrapolació com a societat hiper-digitalitzada i amb una clara tendència a digitalitzar-se molt més i, en paral·lel, veiem que el desenvolupament de productes a tots els nivells (no només en aquest sector) passa per una gran connectivitat, el repte està en poder portar aquesta tendència “social” al nostre sector.

L’altre repte afegit serà portar-la de forma organitzada, homogeneïtzada i sobretot regulada.