Els passats dies 28 i 29 de maig, el CLÚSIC va participar amb un stand al Security Forum.

Van ser dos dies intensos en què vàrem poder conversar amb gran nombre de persones interessades en l’activitat del CLÚSIC i els cursos per a l’habilitació de professionals de la protecció contra incendis.

 

Vam poder explicar com ens organitzem com associació per treballar de manera coordinada, amb la voluntat de poder donar resposta a les diferents sensibilitats que es recullen en una entitat transversal al voltant de la problemàtica de la seguretat contra incendis.

Elías López, president, va poder parlar-ne amb la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, que va venir a visitar el nostre stand i es va mostrar molt interessada per la tasca que desenvolupem.

 

 

El treball conjunt entre empreses competidores, però també complementàries (enginyeries, instal·ladores, mantenidores, sector activa, sector passiva, laboratoris d’assaig, entitats de control, client final…) amb diferents organismes de l’administració catalana, col·legis professionals o universitats ha estat des d’un bon inici, la nostra manera de treballar.  D’aquesta manera pretenem continuar treballant a la recerca de consensos d’ampli abast que ens permetin avançar en pro de la seguretat de les persones i els béns.

 

En aquest sentit, animem a totes les empreses que tinguin inquietuds per treballar coordinadament amb altres especialistes del sector, a associar-se i participar en aquest projecte que estem construint entre tots.

 

Una de les novetats que van causar més interès durant els dos dies del Security Forum és l’autorització del CLÚSIC com a primer centre formatiu autoritzat per realitzar cursos habilitants a tècnics instal·ladors i mantenidors.

Des de l’aparició del Reglament d’Instal·lacions de Protecció contra Incendis (RIPCI), el CLÚSIC ha apostat per aprofitar aquesta oportunitat per professionalitzar i dignificar el sector. Malgrat les dificultats primeres de les empreses instal·ladores i mantenidores a l’hora d’adequar-se als nous requeriments (un dels quals és l’obligació de disposar de personal tècnic instal·lador/mantenidor degudament qualificats per l’autoritat competent), l’aposta de l’associació a favor de la formació i la millora professional dels seus treballadors ha estat clara.

Per tot això es va posar a treballar en la capacitació del CLÚSIC com a centre formatiu autoritzat i, a data d’avui, pot ofertar els cursos següents per a totes les persones que vulguin començar una etapa professional al sector de la seguretat contra incendis o aquelles amb experiència que vulguin ampliar els camps pels quals estan habilitats.

Mòdul 1. Coneixements generals

Mòdul 2. Especialitzacions

  • Detecció i alarma
  • Control de fums i temperatura
  • Senyalització

Més informació aquí: https://clusterincendis.com/formacio-ripci/