Dilluns, 25 de febrer de 2019, a l’auditori de la CECAM de Celrà i en col·laboració amb el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Girona (CAATEEG) vàrem celebrar l’última jornada sobre “Com certificar les instal·lacions de protecció passiva”.
Més de dos-cents assistents ja havien participat a les edicions anteriors a Barcelona (2), Tarragona i Lleida; Girona va rebre amb gran interès els continguts de la jornada en què van assistir-hi més de cinquanta assistents.
Miquel Vendrell, president del CAATEEG i Dolors Costa, tresorera del CLÚSIC i coordinadora del Grup de Treball de Protecció Passiva van donar la benvinguda als assistents. Dolors Costa va aprofitar per explicar la filosofia i forma de treballar de l’associació i la voluntat del CLÚSIC d’establir sinergies entre tots els actors de la seguretat contra incendis en pro d’una millora de la seguretat de les nostres instal·lacions de seguretat contra incendis.
Seguidament, Anna Martín de Bombers de la Generalitat va fer la presentació de l’SP 136: Certificació d’instal·lació o aplicació de productes de protecció passiva contra incendis. Per Martín, aquesta és necessària a totes les obres d’edificació, reforma, rehabilitació o en la posada en funcionament.
Seguidament, Dolors Costa va explicar que la Guia de bones pràctiques de la protecció passiva és el document que estableix els paràmetres que cal seguir en el procés d’aplicació i instal·lació d’un sistema de protecció passiva. Es tracta d’una eina per implementar les bones pràctiques, en el fet que estableix els controls i comprovacions necessaris per assegurar la correcta instal·lació.
Seguidament, Albert Pérez, director tècnic d’ALFATORRES, Xènia López, Business Development Manager d’INTISI, Daniel Juscafresa, director tècnic d’Ignifugacions Generals, Mercè Sánchez de ROCKWOOL, i Llorenç Domingo i Jordi Barrufet, CEO i director divisió reacció al foc d’IGNITOR, van exemplificar amb diferents productes i sistemes (portes tallafocs, cortines tallafocs, pintures intumescents, llanes minerals i sistemes de reacció al foc) com utilitzar la Guia, tot posant-la en relació a les diferents normes UNE de referència.
Finalment, Antoni Bramon, arquitecte tècnic de Bramon-Sitja asocials, SLP va posar de manifest la utilitat d’aquesta mena de documents per a tota mena d’instal·lacions, especialment per a les de més gran envergadura.
La moderació de tota la jornada va anar a càrrec de M. Dolors Torrentà, secretària de la junta del CAATEEG.