Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Álvaro Boter

Cal mentalitzar a tots els involucrats en el disseny, la construcció i el manteniment d’edificis i indústries, que cal fer les coses complint la normativa i donant garanties que ens ofereixin una seguretat adequada en cas d’incendi.

 

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?
La meva trajectòria en el sector de la protecció passiva contra incendis es va iniciar en 1989, fa més de 30 anys, amb l’empresa BETTOR (actualment BASF). El 1992 em vaig incorporar a Grup PV, on avui dia continuo prestant els meus serveis com a director general.

Quina és la vostra activitat principal?
El Grup PV es caracteritza per ser una empresa dedicada a la protecció passiva contra incendis, per això la seva activitat principal és el desenvolupament, fabricació i venda de morters ignífugs projectables i pintures intumescents. A més de desenvolupar aquesta activitat, Grup PV fabrica i ven minerals expandits de perlita i vermiculita, així mateix disposa d’una divisió d’aplicació i distribueix a Espanya i Portugal els productes CARBOLINE (anticorrosius) i PROTECTA (productes per al segellament resistents al foc de passos d’instal·lacions).

En quines zones esteu treballant? 
El Grup PV ven els seus productes en més de 30 països repartits pels 5 continents, cal destacar que el mercat estrella és Espanya.
El grup disposa de dues fàbriques a Espanya, una situada a Vallirana (Barcelona), on es fabriquen anualment més de 20 milions de Kg de morter i una altra a Dos Hermanas (Sevilla) on es barregen i envasen les pintures intumescents.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?
Grup PV és pionera a Espanya en el sector de la protecció passiva i està dirigida per un equip jove (excepte el director general), ben format i molt dinàmic. Des de fa uns anys, les seves principals fortaleses són la seva professionalitat, la seva capacitat innovadora, aportant tots els anys nous productes i solucions al mercat, a més del seu excel·lent Servei i Atenció al Client.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?
La innovació, tant en nous productes com a les fàbriques és des de fa uns anys un element imprescindible per a Grup PV.
Gràcies al nostre mantra, la innovació, a la fàbrica de Vallirana l’any 2019 vam inaugurar una nova línia de producció, de barrejat i ensacat de morter que triplica la capacitat de l’anterior, aquesta actualització a la nostra fabrica ens permet fabricar 12 tones de morter a l’hora.
Quant a innovació en nous productes, podem destacar el recent llançament al mercat del nou morter ignífug Perlifoc HP, que millora en tot al Perlifoc clàssic, tant enel consum del producte, la facilitat per a treballar amb aquest i també, molt important, el compromís amb el medi ambient.

Amb la crisi de la COVID-19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i quines línies de treball esteu començant?
L’actual crisi de la COVID-19 ens està marcant la necessitat de replantejar-nos seriosament la digitalització de l’empresa i la manera de treballar, adaptant-nos a noves necessitats. Per altra banda, la incertesa a curt termini, ens fa ser prudents amb les decisions i les inversions per poder, en el futur, mantenir els llocs de treball i l’activitat.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?
El CLÚSIC és una eina necessària per empènyer una mica a l’Administració, per compartir problemes i buscar solucions conjuntes que sempre acabin revertint en la seguretat dels edificis i les persones.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant
El repte principal és lluitar perquè les coses es facin bé i amb sentit comú. Per a això és necessari mentalitzar a totes les persones i entitats involucrades en el disseny, la construcció i el manteniment d’edificis i indústries, ja que no es tracta només de complir una normativa, sinó que cal fer les coses de manera que realment ens donin garanties en cas d’incendi i ens ofereixin una seguretat adequada.