Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Concha Fuentes

La participació activa en els Grups de Treball del CLÚSIC i la formació  són una fita importantíssima per augmentar la professionalització del sector.

 

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?

Com a Directora General del Grup ALFATORRES, la meva missió principal és desenvolupar totes les àrees del negoci que suposin creixement i aportació de valor per a tots els agents i col·laboradors que es relacionin amb la nostra organització. Això només es pot aconseguir gestionant i coordinant un equip multidisciplinari altament qualificat i especialitzat.

Quina és la vostra activitat principal?

ALFATORRES és un Grup empresarial amb una trajectòria industrial de més de 40 anys al món del disseny i fabricació de tancaments tallafocs. Abastem tota la cadena de valor, donat que participem des del disseny de la solució a la seva construcció, passant per la instal·lació i el seu manteniment.

En quines zones esteu treballant? 

Des dels nostres dos centres productius ubicats a Barberà del Vallès (Barcelona) abastem a les nostres empreses comercials que distribueixen i instal·len els nostres productes per tot el territori nacional.
La nostra presència internacional es basa en el suport als nostres clients en els seus projectes arreu del món. La personalització dels nostres productes, des del punt de vista tècnic, com de prestacions i de certificacions, genera sinergies i col·laboracions amb els nostres clients que no coneixen fronteres. Actualment, els nostres productes formen part de projectes de caràcter estatal a països com l’Equador, Qatar, l’EU, etc. demostrant el nostre caràcter internacional.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?

Som una empresa proveïdora de SOLUCIONS. El nostre ofici i experiència, adquirits durant els més de quaranta anys de la nostra trajectòria industrial, ens permet proporcionar respostes a les necessitats complexes dels projectes i una màxima personalització del producte, tant en l’àmbit tècnic, com de prestacions i certificacions.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?

Com empresa enfocada a aportar solucions i davant de la necessitat constant d’adaptació dels productes, les inversions en innovació són contínues. La incorporació de maquinària d’última generació forma part d’aquesta idea d’actualització constant. Al darrer any, hem actualitzat la nostra línia de plegat de xapa d’acer amb l’adquisició d’una nova plegadora, dotada de sistemes per reproduir les geometries més inversemblants. Per altra banda, l’equip de desenvolupament d’ALFATORRES manté una estreta col·laboració amb els Laboratoris i els Organismes Certificadors que ens permet desenvolupar productes amb noves prestacions afegides a la prestació contra incendis, com per exemple, prestacions acústiques, d’estanquitat, anti efracció, etc.

Amb la crisi de la COVID-19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i quines línies de treball esteu començant?

De la crisi de la COVID-19 sortirà una situació de mercat encara més exigent i competitiva.
Si en aquest moment, una de les problemàtiques del sector és la manca de professionalització, l’efecte COVID-19 segur que l’agreujarà. L’intrusisme és una problemàtica que no podem perdre de vista.
Per altra banda, la nova situació també està proporcionant noves oportunitats que a mig i llarg termini de ben segur que ens faran guanyar competitivitat, com són la predisposició a col·laboracions entre empreses i la integració d’organitzacions.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

ALFATORRES ha participat en el CLÚSIC pràcticament des de la seva fundació i hem estat testimonis i partícips del seu desenvolupament. Fins ara, ha estat una relació molt enriquidora, donat que el CLÚSIC esdevé un espai on les empreses del sector comparteixen problemàtiques, experiències i coneixements.
Actualment ALFATORRES participa en els Grups de Treball de Certificació i Assajos i al Grup de Treball de Passiva. La participació activa en aquests grups de treball del CLÚSIC, a la formació del sector, ens sembla una fita importantíssima per tal de guanyar professionalització al sector.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Sense cap mena de dubte, el principal repte que continuem tenint al davant és aconseguir una conscienciació real de la veritable importància de la seguretat contra incendis. Des d’ALFATORRES tenim el convenciment que tan sols es pot assolir compartint coneixements, formant i informant a tots els agents del mateix sector i molt especialment, a l’usuari final (persones o empreses) que, al capdavall, són els últims beneficiaris de la seguretat que postulem.