Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Daniel Juscafresa

El CLÚSIC és una eina molt necessària, donat que tristament l’administració pública va a un ritme molt diferent del sector privat. El sector ha millorat, millora i millorarà gràcies als grups actius de treball que hi ha al Clúster.

 

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?
Sóc administrador solidari de la societat, a més de soci fundador.

Quina és la vostra activitat principal?
La nostra activitat principal és la protecció passiva contra el foc, a més de la protecció anticorrosiva i l’aïllament tèrmic.

En quines zones esteu treballant? (Presència nacional, internacional…)
El nostre principal segment de mercat és a Catalunya, on tenim delegacions a les 4 capitals i la nostra principal xarxa comercial, si bé en projectes de certa envergadura treballem a tot l’Estat.En projectes concrets i específics hem treballat a França, Portugal, Bèlgica, Luxemburg i Suïssa. Estem oberts a treballar arreu d’Europa, tenim l’empresa adaptada per fer-ho, en l’àmbit tècnic, de recursos humans i logístics.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?
La rapidesa en el servei i la professionalitat. Donada per l’experiència de vint-i-un anys d’activitat empresarial i més de 13.000 obres executades.
Si el client ens ho exigeix, tenim la capacitat d’atendre un projecte nou, valorar-lo econòmicament i l’endemà poder-hi estar treballant. Disposem de la matèria primera en estoc i una xarxa de gestió d’obres molt àgil per poder-ho fer possible.
Si a més, tenim en compte que tot el personal és propi (no subcontractem) guanyem en agilitat i donem un tracte molt professional, donat que tenim una plantilla molt experimentada. Comptem amb una plantilla fixa de 50 persones.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?
En el món de la protecció passiva en si, el mercat evoluciona relativament poc. Nosaltres com a empresa i per guanyar competitivitat en tots els aspectes, invertim bàsicament en tecnologia, maquinària i sistemes per poder ser més àgils i guanyar rapidesa en l’execució dels treballs. També innovem en la formació de l’equip humà, per intentar estar sempre a l’última.

Amb la crisi de la COVID-19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i línies de treball que esteu començant?
El repte principal és poder mantenir tots els llocs de treball, seguir essent una empresa líder en el sector i intentar contribuir a normalitzar la situació actual des d’una òptica solidària i amb sentit comú. Vivim una tempesta perfecta en l’àmbit mundial i hem d’intentar entre tots, passar pàgina com més aviat millor i que tots ens en sortim, sobretot els sectors més castigats.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?
És una eina molt necessària, donat que tristament l’administració pública va a un ritme molt diferent del sector privat. El sector ha millorat, millora i millorarà gràcies als grups actius de treball que hi ha al Clúster.
També ens hem posat cara entre tots, i gràcies a les reunions hem tingut “pluges d’idees” que han ajudat a crear dinàmiques molt interessants i transversals.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.
Regular el sector per part de l’administració. Encara hi ha molt intrusisme i l’administració mira cap a un altre costat.