Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Gerard Mas

Cal que la població tingui més consciència de la importància de tenir un sistema de protecció contra incendi instal·lat per un professional habilitat i no quedi relegat a una obligatorietat en l’àmbit normatiu.

 


Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?

Actualment ocupo la posició de director d’operacions de Nix Grup de Seguretat. Sóc l’encarregat de coordinar i supervisar els processos i la comunicació entre el departament comercial i tècnic. La meva trajectòria dins el sector sempre ha estat lligada a Nix, on he pogut adquirir coneixements tant en l’àmbit de PCI com de sistemes d’alarma i circuit tancat de televisió.

Quina és la vostra activitat principal?

L’activitat de Nix és la instal·lació i manteniment de sistemes de seguretat electrònics, principalment, sistemes d’alarma, videovigilància i detecció d’incendi. D’altra banda, també oferim altres serveis relacionats amb la seguretat com ara connexió a central receptora d’alarmes, custòdia de claus o rondes de vigilància, entre altres.

En quines zones esteu treballant?

Principalment treballem a Catalunya, des de la nostra seu a La Roca del Vallès donem cobertura a tot el territori català. D’altra banda, també comptem amb personal propi a Madrid. Això ens permet donar servei a la comunitat de Madrid, País Basc i Aragó.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?

L’experiència i un servei pròxim i personalitzat, comptem amb un equip de més de 50 professionals on alguns  tenen més de 20 anys d’experiència dins el sector de la seguretat. D’aquesta manera podem oferir als nostres clients un servei ràpid i eficient.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?

Actualment estem desenvolupant un software propi el qual ens permetrà tenir en format digital totes les instal·lacions dels nostres clients, permeten a tot el nostre personal tècnic saber la ubicació i el model concret de cada element instal·lat en cada client. També podrem dur a terme campanyes de màrqueting segmentades per tipus de sistema o fins i tot per components concrets.

D’aquesta manera aquest software també permetrà automatitzar l’elaboració de certificats i altres documents que requereixin els nostres clients.

Amb la crisi del covid 19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i línies de treball esteu començant?

Aquesta pandèmia per a Nix ha suposat un gran repte, principalment mantenir a tota la nostra plantilla segura i formada per a dur a terme les feines amb els nostres clients, sempre prioritzant la salut i protecció dels nostres treballadors i dels clients.

La crisi ens ha obligat a reaccionar de forma molt ràpida i flexible a l’hora d’aplicar noves polítiques tant de teletreball com nous protocols interns per a evitar qualsevol contagi.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

El fet de formar part del CLÚSIC ha estat de gran ajuda per a l’obtenció de nous coneixements d’una branca de negoci que per a Nix no és la principal. Permetent-nos formar a la nostra plantilla en l’àmbit de la protecció contra incendis amb professionals qualificats del sector.

També ha estat una oportunitat per a conèixer un gran volum d’empreses i professionals en diverses àrees del sector de la protecció contra incendis. I ens ha donat l‘oportunitat d’establir sinergies per a poder oferir un millor servei i atenció als nostres clients.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Considero que un dels principals reptes que té el sector de la seguretat contra incendis és que la població agafi més consciència de la importància de tenir un sistema de protecció contra incendi instal·lat per un professional habilitat i no quedi relegat a una obligatorietat en l’àmbit normatiu.

També considero que dins la branca de la detecció contra incendis caldria que els sistemes comptessin amb vies de comunicació supervisades amb una central receptora d’alarmes, per a poder gestionar de forma ràpida i homogènia les comunicacions a bombers.