Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Héctor Pérez

La detecció prèvia i anticipació davant d’un incendi és vital per minimitzar danys materials, i el que és més importants, salvar vides humanes.

 

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?

Titulat en Enginyeria Industrial, sóc el Product Manager de la línia de producte Niron Red, el sistema de canonades en polipropilè per instal·lacions contra incendis per BIE´s i ruixadors. La meva trajectòria professional comença a l’empresa Italsan el 2008 com a  enginyer prescriptor especialista en sistemes de canonades plàstiques per instal·lacions d’aigua, climatització i tota mena de fluids.

El 2016 entro en el projecte de desenvolupament de la nova línia de canonades per les instal·lacions de PCI  com a alternativa a l’acer, procés que finalitza el 2019 amb la introducció del producte al mercat.

Quina és la vostra activitat principal?

ITALSAN neix, fa més de trenta anys, com empresa a Espanya de NUPI INDUSTRIE ITALIANE, amb l’objectiu d’impulsar l’ús dels nous sistemes polimèrics en polipropilè, polibutilé i polietilè per les instal·lacions hidrosanitàries i termo sanitàries, com a alternativa als materials metàl·lics i sistemes d’instal·lació tradicionals.

ITALSAN s’ha situat al mercat espanyol i internacional com empresa líder en la fabricació, distribució i assessorament tècnic de sistemes termoplàstics per a les xarxes de fontaneria, ACS, climatització, evacuació i PCI, prescrivint i dotant de solucions específiques per a les aplicacions de qualsevol sistema.

En quines zones esteu treballant? 

Actualment estem treballant a tot el territori nacional i l’any 2014  comença la nostra obertura al mercat de Centre América, amb seu pròpia d’oficina comercial, tècnica i magatzem logístic sota la seu Italsan Américas, S.A. i amb l’objectiu de donar cobertura de subministrament a les empreses espanyoles amb projectes a la zona.

El 2017 i el 2019 obrim noves delegacions pròpies el Perú i a Xile, la qual cosa ens permet donar un servei global a totes les obres del mercat de Sud-Amèrica.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?

Sens dubte el nostre servei professional d’assessorament tècnic com especialistes en tota mena de canonades i la capacitat logística i de subministrament en terminis de lliurament immediat.

A ITALSAN hi treballem un equip de més de 90 persones on es barreja experiència i joventut, amb l’objectiu primordial de donar resposta al client de la forma més ràpida possible. Tenim un departament tècnic amb més de 15 companys, per donar el millor assessorament a cada projecte, oferir al client el producte més idoni a cada tipus d’instal·lació i el suport des de l’inici d’obra fins al servei postvenda.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?

Des de l’inici d’ITALSAN, hem anat desenvolupant nous sistemes polimèrics per tal de donar resposta a la demanda del sector i sempre amb la premissa de donar suport a tots els productes, amb les màximes certificacions de qualitat.  Així, després de tres anys d’I+D, el juliol de 2019 es va homologar el nostre sistema de canonades en PP-R NIRON RED per instal·lacions de PCI. En aquest curt termini de temps, hem pogut col·laborar en projectes grans com: Hotel Sol Melia Jandia, Hospital Terrres de Ponent o la Biblioteca de Canovelles.

Com a projecte innovador, vull destacar la nova divisió de disseny i fabricació de premanipulats a les instal·lacions de Gavà. Un servei de 360° que analitza, valora i calcula al màxim de detall tot el projecte sobre planell de les instal·lacions de PCI, per assolir l’objectiu d’oferir al client el màxim percentatge d’instal·lació prefabricada i minimitzar els temps d’instal·lació in situ (segons projecte es pot obtenir ratis entre 75% i 90% d’instal·lació premuntatge).

Amb la crisi del covid 19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i línies de treball esteu començant?

Un dels reptes més importants és continuar amb el procés d’adaptació als canvis que la pandèmia ha accelerat de manera prematura. La digitalització i el teletreball ja formen part del nostre dia a dia, i a ITALSAN es va fer una aposta molt forta des de l’abril de 2020, per poder adequar la feina a totes les persones de l’empresa i continuar donant un servei igual que a l’etapa pre-COVID.

L’altre gran repte que tenim al sector de la construcció, és el canvi de model per assolir els nous objectius per avançar cada dia cap a una necessitat real. La sostenibilitat, eficiència, estalvi de costos, flexibilitat, qualitat i millora en els processos productius i recursos. Per això, estem apostant cada vegada més per un model de construcció modular.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

Treballar al CLÚSIC ens permet conèixer de primera mà a tots els interlocutors de referència dins el sector de PCI a Catalunya. A més, tant el CLÚSIC com ITALSAN estem totalment alineats, ja que apostem per la formació i el coneixement.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

El repte principal de la seguretat contra incendis és conscienciar a la població de la protecció contra el foc. El públic en general tendeix a pensar que la probabilitat de patir un incendi a les seves empreses, cases, etc. és mínima, però nomes aquelles persones que han estat en un incendi, coneixen el perill que això suposa. S’ha de donar la importància que té tant a la feina com a casa.

La detecció prèvia i anticipació davant d’un incendi és vital per minimitzar danys materials, i el que és més importants, salvar vides humanes.