Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Joan Josep Calvo

És important l’esforç de tots per utilitzar les eines digitals que tenim, que són moltes i obertes a una visió digital. Automatitzar i digitalitzar processos tècnics i administratius, per poder oferir un millor servei, més rapidesa documental i més agilitat en les solucions a les necessitats dels nostres clients.

 

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?

Sóc el responsable del departament d’enginyeria de protecció contra incendis de l’empresa PIMEXA, que pertany al grup empresarial GRUPO CONSTANT.

La meva trajectòria dins d’aquest sector va començar fa 14 anys, dels quals port 10 anys a PIMEXA, en dues etapes diferents. Quan vaig començar a treballar en aquest sector em va fascinar, i a partir d’aquest moment m’he format en aquest sector, aconseguint a la vegada vàries qualificacions CEPREVEN.

Quina és la vostra activitat principal?

PIMEXA, és una empresa dedicada a desenvolupar solucions globals personalitzades en matèria de seguretat integral per a petites, mitjanes i grans empreses. Ens avala una dilatada experiència de més de 20 anys en el sector de les instal·lacions especialitzades en contra incendis, seguretat i comunicacions.

Sense oblidar-nos de la nostra divisió de manteniments, la qual té un gran pes, comptant amb una gran cartera de clients en l’àmbit nacional.

En quines zones esteu treballant?

La nostra seu central es troba a Catalunya i oferim els nostres serveis a tota la península, cobert amb vàries delegacions entre elles, Andalusia, Canàries i Madrid, i tècnics propis en plantilla ubicats en les zones geogràfiques d’Astúries, Balears, Llevant.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?

Sens dubte el factor humà, comptant amb grans professionals de dilatada experiència, i l’alt nivell de servei als nostres clients tant en instal·lacions noves, com en el manteniment preventiu i correctiu.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?

La innovació és fonamental per al futur en el  nostre sector, por aquest motiu donem molt valor al nostre pla de formació interna/externa de tot el nostre equip de professionals, com també ampliant solucions vers als nostres clients de totes les novetats en el sector contra incendis.

Com no podria ser d’una altra manera, els processos informàtics tenen un gran pes avui dia en totes les empreses, i per aquest motiu, disposem de diverses aplicacions, software ERP, que ens permet un major control, agilitat i gestió de totes les àrees de la nostra empresa, amb el resultat directe d’un benefici vers als nostres clients.

Amb la crisi del covid 19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i línies de treball esteu començant?

Sabem de les dificultats que està generant la COVID-19, poc agradable, poc còmode i molt incert, és por això, que volem garantir qualsevol servei als nostres clients, preservant sempre la salut del nostre personal, col·laboradors i clients, mitjançant protocols de seguretat establerts pel nostre departament de PRL del GRUPO CONSTANT.

Ara més que mai, és important l’esforç de tots per utilitzar les eines digitals que tenim, que són moltes i obertes a una visió digital. Automatitzar i digitalitzar processos tècnics i administratius, per poder oferir un millor servei, més rapidesa documental i més agilitat en les solucions a les necessitats dels nostres clients.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

Coincidint amb l’expansió de PIMEXA, teníem clar que formar part d’aquesta entitat pionera i integradora d’empreses del sector de la seguretat contra incendis, ens aportaria estar en primera línia de les millores tècniques i normatives del nostre sector.

PIMEXA, està orgullosa de poder col·laborar i contribuir a la millora continua del nostre sector, conjuntament amb la resta d’empreses que pertanyen al CLÚSIC.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Conscienciar a les empreses que tota inversió en instal·lacions contra incendis té un retorn directe en el benestar, seguretat de béns i persones, si aconseguim aquesta conscienciació les empreses tindran més seguretat i menys incidències negatives que poden afectar a la productivitat i futur dels seus negocis.

Encara que ja s’han fet passos, s’hauria de continuar apostant per la preparació i professionalització de tot el personal especialitzat en aquest sector, “més preparació = més seguretat”.