Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Jordi Font

Les empreses del sector de la seguretat contra incendis no podem perdre el tren de les noves tecnologies i la digitalització

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?

El meu càrrec dins l’empresa és el de director general o CEO, inclinant-me més cap a les àrees tècnica i comercial. Compto amb més de quaranta anys d’experiència en el món de la serigrafia i la seguretat, aportant molt valor afegit al producte d’ARTSER i al sector de la seguretat de contra incendis.

Quina és la vostra activitat principal?

ARTSER és una empresa amb trenta anys d’història, i des dels inicis ens hem dedicat a la serigrafia en general i especialment a la senyalització de seguretat, productes luminescents i la senyalització en general. ARTSER disposa de certificat del sistema de gestió de qualitat ISO 9001, Certificat d’ISO 14001, i tots els nostres fabricats compten amb el certificat de producte. Tots ells emesos per AENOR. Som socis fundadors de l’Associació Lumaes, de la qual en soc vicepresident i estem col·laborant activament dins de diferents comitès tècnics i de certificació, també impartim cursos de senyalització de seguretat, perquè creiem que des d’aquest àmbit és la millor manera de mentalitzar i donar a conèixer la importància d’una bona senyalització.

En quines zones esteu treballant? 

Actualment, estem treballant per tot el territori nacional i estem presents a més de deu països, principalment d’Europa, Amèrica central, Sud-Amèrica i nord d’Àfrica.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?

Experiència, Qualitat i Compromís amb el Client.

Des de la nostra llarga experiència, tractem i treballem perfectament qualsevol classe de material (alumini, acer inoxidable, llautó i tots els plàstics).

La qualitat l’obtenim quan combinem experiència, millors proveïdors, bona maquinària i un bon laboratori, on posem a prova contínuament els nostres productes.

Des del primer moment adquirim el compromís d’assessorar el client amb tots els dubtes que tingui i servir-lo i acompanyar-lo amb els problemes que plantegi.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?

Recentment, l’empresa s’ha certificat en l’ISO 14001, per tant, estem invertint en el medi ambient.

A principis d’any vam incorporar una depuradora d’aigua nova i tenim previst durant aquest any invertir amb una instal·lació solar fotovoltaica per al nostre propi autoconsum elèctric.

També inversió en maquinària tant de serigrafia com digital d’última generació i forns estàtics d’assecatge (Alumini i acer inoxidable) d’alt rendiment i baix consum.

Amb la crisi del covid 19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i línies de treball esteu començant?

El principal repte es arribar a assolir els resultats del març de l´any 2020 i, a partir d’aquí, tornar a començar. Invertir en innovació de maquinària i nous productes i també seguir en la digitalització de l’empresa.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

Estar en el CLÚSIC ens ha aportat la informació del sector, com es mou, quins son els problemes…

De moment nosaltres hem col·laborat amb un parell de publicacions a l´espai d’empresa experta, però esperem col·laborar en altres apartats que estic segur podem ser útils i aportar el nostre coneixement i experiència.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Els principals reptes que té el sector de la seguretat contra incendis es gairebé el mateix que la resta de les empreses de tot el món, no podem perdre el tren de les noves tecnologies i la digitalització. Hem d’estar molt atents a quan i com agafem aquest tren. Veiem només com s’estan repartint les potències mundials el pastís d’aquestes noves tecnologies, amb la celeritat que ho fan, i qui quedi enrere, s’haurà quedat en el camí.

El moment econòmic no és el millor, però es el que ens ha tocat viure. Hem de saber què agafar i agafar-ho fort.