Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

José Luis Rumbo

El CLÚSIC ens aporta una visió de 360º. Tots els que en formem part busquem desenvolupar eines de millora contínua en el control, aplicació i manteniment de la seguretat contra incendis

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?

El càrrec que ocupo és “prescriptor i gestor de projectes” per al grup Allegion, en el qual hi ha la companyia CISA, que és el seu referent per al mercat nacional i Portugal.

La meva trajectòria dins d’aquest sector és recent, des de fa quatre anys que treballo per CISA-Allegion. La meva experiència amb sistemes de ferramentes, accessos o gestió de projectes i prescripció, és més àmplia, encara que no dins d’aquest sector.

Quina és la vostra activitat principal?

A CISA, igual que a tot el grup Allegion, desenvolupem i fabriquem productes per protegir els béns i les persones. Productes aplicables a entorns domèstics, comercials, industrials, educació… A més també desenvolupem i fabriquem productes electrònics per a la gestió i control d’accessos.

En quines zones esteu treballant? 

Des de CISA Espanya gestionem el mercat nacional i Portugal, però en l’àmbit de grup tenim presència global.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?

CISA té una profunda especialització en el desenvolupament de solucions aplicables a tota mena de portes, des de portes estàndard a portes més tècniques o portes tallafoc.

Els nostres productes sempre segueixen les diferents normatives que regulen el seu ús, instal·lació…
La fortalesa de l’estructura que tenim a CISA, des de customer care, comercial o prescripció, ens permet estar sempre a prop dels principals participants. Aquests poden ser arquitectes, fabricants de portes, instal·ladors, distribuïdors, entre d’altres. Fem molt dinàmiques totes les sinergies que sorgeixen tant en el desenvolupament de productes, com en el desenvolupament i execució de projectes.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?

Totes les empreses del grup Allegion estan en constant desenvolupament de productes. Sense entrar en detalls, m’agradaria valorar la ràpida integració de l’electrònica en sistemes de ferramentes tradicionalment mecàniques com antipànic, ara amb versions motoritzades o també operadors de porta intel·ligents. Fins i tot, anem un nivell més enllà, amb la capacitat de monitoratge, gestió i integració de tot aquest tipus de ferramentes amb altres sistemes electrònics i també amb sistemes electrònics de tercers.
La innovació passa per l’adaptació i en aquests temps per l’adaptació ràpida.

Amb la crisi de la COVID-19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i quines línies de treball esteu començant?

Ja ho estem fent, garantint la cadena de subministrament (que és fonamental), reforçant l’atenció al client i potenciant la comunicació digital. Per exemple, oferim als nostres clients formació en línia i actualitzem constantment tota la informació de la nostra pàgina web.

També el fet d’estar presents activament de forma virtual en tots els esdeveniments o ponències, que abans es feien de manera presencial. És important no perdre el pols al mercat.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

En general, ens aporta una visió de 360º de tot l’entorn que composa la seguretat contra incendis: industrial, laboratori, metodologies. Tots els que formem part del CLÚSIC busquem desenvolupar eines de millora contínua en el control, aplicació i manteniment. Al final, això repercuteix en els usuaris i en la seva seguretat.

És una sort formar part del Clúsic i la feina que realitza és fantàstica en tots els camps de la seguretat contra incendis.
Entenc que la nostra empresa està aportant aquests “grans de sorra” des del nostre coneixement com a desenvolupador de ferramentes específiques.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Si, per una banda, fem una extrapolació del la nostra societat hiperdigitalitzada, amb una tendència clara a digitalitzar-se molt més, i, per l’altra, veiem que el desenvolupament de productes (a tots els nivells, no només en aquest sector), passa per una gran connectivitat, el repte està en portar aquesta tendència social al nostre sector, fins i tot molt més del que ja hi pugui estar. L’altre repte afegit serà portar-la de forma organitzada, homogeneïtzada i sobretot regulada.