Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis
Llorenç Domingo
El Clúsic ens ha permès establir sinergies molt positives amb empreses del sector, treballar junts per millorar normatives i poder dialogar com a grup amb l’Administració.
Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?
Actualment sóc el director general d’Ignitor Productos Ignífugos SL.
Fa més de 17 anys que estic al sector de la protecció contra el foc. Ignitor és una empresa familiar que va impulsar el meu pare, que malauradament va morir aquest estiu.
Jo em vaig incorporar poc abans de fer 25 anys, em dedicava a la gestió de grups d’operaris que, ignifugaven l’estructura de locals i naus amb projectat de perlita i pintura intumescent, per tot Catalunya. Més endavant vaig organitzar el trasllat de la seu de l’empresa de Manresa a l’Hospitalet de Llobregat amb magatzem de punt de venda de productes ignifugats,i a Granollers vam crear el taller d’ignifugació de tèxtil i revestiments decoratius.
Quina és la vostra activitat principal?
La ignifugació de tèxtils i tota mena de revestiments decoratius, des de fustes, encanyissats, vegetació artificial, tapisseries i cortines, així com la ignifugació d’estructures en locals i naus.
En quines zones esteu treballant?
La nostra activitat principal és a Catalunya, però sempre estudiem projectes a tot Espanya, actualment tenim una forta presència a Mallorca i Eivissa.
Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?
La nostra especialitat sempre ha estat la ignifugació de tota mena de revestiments decoratius, des de tèxtils fins als materials més estranys, com porexpan, vinil o plantes preservades. I és potser aquest detall per l’aspecte decoratiu el que ha fet que des de fa anys, en l’apartat de protecció contra el foc d’estructures, ens hem especialitzat en els acabats decoratius, ignifugant estructures de fusta o metàl·liques amb vernissos o pintures que embelleixen les estructures i preserven el seu valor estètic com a patrimoni cultural.
Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?
Acabem de ser adjudicataris d’una subvenció del CDTI (Ministerio de Ciencia e Innovación) per desenvolupar un nou ignifugant amb microencapsulat per tèxtils naturals, mixtes i sintètics, per tal de millorar les prestacions dels ignifugants actuals i aconseguir que l’ignifugat penetri en l’arrel del teixit i el seu efecte sigui resistent a l’aigua.
Amb la crisi de la COVID-19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i quines línies de treball esteu començant?
La COVID-19 està canviant tot el nostre sector, alguns perfils de clients com hotels o locals de pública concurrència als que els ignifugàvem les moquetes i les estructures han deixat de treballar, i en canvi, d’altres com les naus logístiques o els supermercats, han augmentat la demanda de feina. En qualsevol cas, en relació amb la COVID-19, poc hi podem fer, la nostra prioritat és protegir bé la nostra gent d’una possible infecció.
Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?
El Clúsic ens ha permès establir sinergies molt positives amb empreses del sector, treballar junts per millorar normatives i poder dialogar com a grup amb l’Administració.
Hem intentat fer pinya per fer projectes, com quan vam exposar un grup d’empreses del Clúster a la fira Intersec de Dubai o a Sicur a Madrid.
Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.
Nosaltres ens dediquem a revestir per evitar incendis, siguin elements de revestiment decoratiu o estructures. El futur crec que està a desenvolupar tècnicament els productes amb els quals ignifuguem, i que siguin més eficients, més duradors, resistents i ecològics, aquest és el fonament del projecte de I+D amb el que hem estat finançats pel CDTI (Ministerio de Ciencia e Innovación).