Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

María Jesús Abellán

La nostra activitat té la seguretat de les persones com a principal objectiu, per això és molt positiu que les empreses del sector comparteixin les bones pràctiques, posin en comú problemàtiques comunes i generin bones sinergies.

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?

Sóc responsable tècnica-comercial de l’àrea de control de fums de la zona est. Fa més de 25 anys que treballo a Colt, sempre dins l’àrea de seguretat contra incendis, en què estic especialitzada.

Quina és la vostra activitat principal?

A Colt dissenyem, construïm, instal·lem i mantenim sistemes de seguretat contra incendis i de climatització industrial. D’aquesta manera, contribuïm a generar entorns de treball i de vida saludables, segurs i duradors; entorns on la qualitat de l’aire, la llum natural i la seguretat estiguin totalment garantits.

Preocupats per l’eficiència energètica de les nostres solucions, els nostres sistemes tenen un excel·lent rendiment i uns consums molt reduïts. Colt forma part d’un grup internacional pioner en la ciència del control de fums (porta treballant en aquest àmbit des de l’any 1954) i això ens dóna un know-how molt important. El nostre gran avantatge és que som fabricants dels equips que instal·lem i mantenim, i que la nostra activitat té al darrere un gran grup internacional.

En quines zones esteu treballant? 

Nosaltres tenim presència internacional, tant a Europa com a la resta de continents. Colt opera en l’àmbit nacional en tot el territori espanyol, amb oficines situades actualment a Barcelona, Madrid i Bizkaia.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?

La nostra fortalesa és que som reconeguts al mercat per la qualitat dels nostres productes i solucions. L’enginyeria de projectes que posem al servei dels nostres clients garanteix sempre els millors resultats. Estem molt enfocats al client, els nostres projectes es treballen a la mida de les seves necessitats i amb ells establim una relació de partenariat: el seu èxit és el nostre.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?

Tenim centres de producció, investigació i desenvolupament a Alemanya, Holanda i Regne Unit, que constantment estan millorant els nostres equips perquè el seu rendiment sigui excel·lent. La nostra obsessió és la seguretat. Actualment, amb la preocupació existent per la ventilació dels espais interiors, destacaria el concepte Colt Fresh Factory, una nova visió del clima industrial que hem desenvolupat a Colt. Aprofitant els SCTEH de les empreses i aplicant una combinació de tècniques de climatització industrial que van des de la ventilació natural fins al refredament evaporatiu aconseguim millorar les condicions de clima interior a les àrees de producció, amb una aportació del 100% d’aire exterior, millorant el confort dels treballadors i la qualitat del producte que fabriquen, al mateix temps que reduïm dràsticament els consums d’energia.

I tot amb sistemes higiènics i totalment segurs.

Amb la crisi de la COVID-19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i línies de treball que esteu començant?

Potser un dels reptes més importants que tenim al davant és la transformació digital de l’empresa en un moment d’integració amb Kingspan Light & Air, la divisió del gran grup internacional Kingspan on s’inscriu l’activitat de Colt des de l’abril passat.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

Creiem que la nostra activitat, que té la seguretat de les persones com a principal objectiu, i que té molt en compte la normativa en matèria d’incendis, s’ha de compartir; ens sembla molt positiu que les empreses del sector puguin compartir les bones pràctiques, posar en comú problemàtiques comunes i generar bones sinergies.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Un dels principals reptes és que les empreses i les propietats entenguin la importància d’invertir en seguretat, que implica necessàriament fer un correcte dimensionat dels sistemes i mantenir-los correctament amb el pas del temps, de manera que els equips funcionin de manera òptima. Cal fer molta pedagogia en aquest sentit.