La jornada d’ahir, 19 de febrer de 2015, a la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya va demostrar que la gestió del fum és clau per  la seguretat de les persones, ja que en facilita tant l’evacuació dels afectats com l’actuació dels bombers i permet un millor control de la temperatura.

Més de vuitanta assistents van poder escoltar ponències d’un elevat contingut tècnic combinades amb moments de diversió i de reflexió que van culminar amb un debat final intens.

La jornada va començar a les 10 de matí amb la benvinguda del Sr. Pere Homs, director del COEIC, i el Sr. Pau Gavarró, president del CLÚSIC, que es van congratular públicament de la signatura del conveni entre ambdues entitats i la necessitat de treballar junts per tal de millorar la qualificació dels professionals que treballen en el sector dels incendis per tal d’intensificar la seguretat de les persones i els béns.

Jornada_FUms_CLUSIC1
Pere Homs i Pau Gavarró a la benvinguda

Seguidament, es va passar a la part amb més contingut tècnic de la jornada, moderada per Rossend Durany, responsable de la Subcomissió d’Incendis del COEIC.

Jornada_FUms_CLUSIC2

Eulàlia Cirici, Rossend Durany i Elías López en un moment de la jornada

La primera ponència, Novetats normatives en controls de fums va anar a càrrec del Sr. Elías López de PREFIRE. Seguidament, la Sra. Eulàlia Cirici, Directora del Departament de Certificació d’APPLUS+ va parlar sobre  la Certificació de productes i, per acabar aquest primer bloc, el Sr. Santos Bendicho de SODECA i la Sra. Yolanda Bausan de COLT van fer alguns Enfocaments sobre disseny prestacional.

Jornada_Fums_CLUSIC3

Yolanda Bausan, Rossend Durany i Santos Bendicho durant la seva exposició

Després de la pausa, Jordi Sans, president de la Comissió de Seguretat del COEIC va moderar un taller pràctic de la mà del Sr. Pau Gavarró de PERADEJORDI, que va mostrar, a través d’un programa de simulació, què succeiria amb el fum si l’Auditori Pompeu Fabra on es realitzava la jornada s’incendiés.

Jornada_Fums_CLUSIC4

Jordi Bolea, Jordi Sans  i Pau Gavarró en un instant de la seva intervenció

Seguidament, el Sr. Jordi Bolea de ROCKWOOL, va animar a alguns assistents a participar en un joc. Aquest va ser el moment més distès i divertit de la jornada, en que es va demostrar la dificultat de trobar la sortida quan la visibilitat és nul·la.

Jornada_Fums_CLUSIC5

Jordi Bolea, donant joc amb les cartes

Amb aquesta experiència, desenfadada, però prou concloent, el Sr. Joan Gallart de Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments i el Sr. Joan Pedreny de Bombers de Barcelona van fer tertúlia amb el Sr. Jordi Sans que posava de manifest les dificultats amb que treballen els bombers a causa del fum.

Jornada_Fums_CLUSIC7

Joan Pedreny, Jordi Sans i Joan Gallart dialogant sobre les complicacions que genera el fum en cas d’incendi

Per acabar, el col·loqui es va ampliar a la resta dels assistents que van exposar, preguntar, suggerir i opinar sobre la temàtica treballada durant la jornada.