Uns 150 assistents van assistir a l’acte de presentació de la guia de manteniment de protecció passiva que vam presentar el passat 3 de novembre a la seu d’Enginyers BCN. Podeu tornar a veure’l al Canal de you tube d’Enginyers BCN.

Com ja hem comentat, la Guia i les seves fitxes han estat reconegudes per Bombers de la Generalitat  com a guia tècnica sobre prevenció i seguretat en matèria d’incendis en el marc de la Llei 3/2010, per Resolució del 30 d’octubre de 2015.

La jornada, però, va anar molt més enllà que la presentació de la Guia. Després de les intervencions de Carles Noguera, Cap del Servei de Prevenció de Bombers de la Generalitat de Catalunya sobre el resultat d’un mal manteniment de sistemes de protecció passiva i de Dolors Costa, coordinadora del Grup de Treball de Protecció Passiva que va presentar la Guia de manteniment de protecció passiva, vam gaudir d’un debat de primer nivell amb els ponents al que s’hi va afegir, David Jiménez, cap de Serveis Tècnics d’ENGINYERS BCN com a moderador, Montse Díaz, presidenta de l’Associació de Tècnics Municipals, Luís Civantos, Technical Development Manager de Goodman i Gustavo Crespo, responsable de l’Àrea Legal, Seguretat i Prevenció Integral d’ARCbcn.

Qüestions sobre com cal afrontar els canvis i reformes de l’edifici o l’establiment, la documentació associada, l’obligatorietat del manteniment per part de la propietat i de l’usuari, la digitalització de la documentació, les garanties i la seva acreditació per part dels mantenidors, la necessitat d’un pressupost específic per al manteniment dels elements de passiva, el paper de les companyies asseguradores, la inspecció, la formació, la professionalització dels operaris i empreses instal·ladores i mantenidores de protecció passiva, la responsabilitat dels agents intervinents, la necessitat d’una cultura de la seguretat i moltes altres qüestions fonamentals per mantenir la seguretat de tota la vida útil de l’edifici.

Tots van coincidir que les fitxes de la Guia de manteniment de protecció passiva del CLÚSIC poden ajudar a avançar en aquest sentit i animen a utilitzar-les per permetre un envelliment digne i segur dels nostres edificis i establiments.