Cicle d’entrevistes 
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Llorenç Domingo

 

En Llorenç Domingo és el Director General d’Ignitor Productos Ignífugos, SL. L’activitat de l’empresa és la ignifugació de tèxtils i tota mena de revestiments decoratius, des de fustes, encanyissats, vegetació artificial, tapisseries i cortines, així com la ignifugació d’estructures en locals i naus.

Segons en Llorenç, el CLÚSIC permet establir sinergies molt positives amb empreses del sector, així com treballar junts per millorar normatives i poder dialogar, com a grup, amb l’Administració

 

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?

Actualment, soc el director general d’Ignitor Productos Ignífugos S.L.

Fa 20 anys que estic al sector de la protecció contra el foc. Quan em vaig incorporar a Ignitor, als 25 anys, em vaig dedicar a la gestió de grups d’operaris que ignifugaven estructura de locals i naus amb projectat de perlita i pintura intumescent, a la nostra zona d’influència. Més endavant vaig organitzar el trasllat de la seu de l’empresa de Manresa a l’Hospitalet de Llobregat, al carrer Cobalt, incorporant-hi un  magatzem de punt de venda de productes ignífugs, i a Granollers vam crear el taller d’ignifugació de tèxtils i revestiments decoratius.

Quina és la vostra activitat principal?

La ignifugació de tèxtils, i tota mena de revestiments decoratius, des de fustes, encanyissats, vegetació artificial, tapisseries i cortines, així com la ignifugació d’estructures en locals i naus.

En quines zones esteu treballant? (Presència nacional, internacional…)

La nostra activitat principal és a Catalunya, però sempre estudiem projectes a tot Espanya. Tenim una forta presència a les Illes Balears i a Madrid, actualment. Per altra banda, tenim clients globals, que treballen a tot arreu i pels quals hem de realitzar tractaments i assajar-los amb normatives de tot el món.

Si et preguntem, quina és la fortalesa que caracteritza la teva empresa, què ens respons?

La nostra fortalesa més important és l’expertesa de la nostra gent, tècnics i aplicadors amb una alta especialització i experiència.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?

Sí. Per nosaltres el Departament d’ I+D+I és fonamental. Desenvolupem i assagem tota mena de productes en l’àmbit de la reacció i la resistència al foc. Vam ser seleccionats pel CDTI (Ministeri d´Innovació i Ciència) per dur a terme un projecte de I+D que van considerar estratègic al nostre sector, i que va consistir a millorar el tractament d’ignifugació de tèxtils, fent-lo més permanent i ecològic. Vam completar amb èxit el projecte, que va ser validat pel CDTI, i hem estat reconeguts oficialment com a Pyme Innovadora, la qual cosa per nosaltres és un impuls per continuar amb la nostra tasca d’ I+D+I.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

El CLÚSIC ens ha permès establir sinergies molt positives amb empreses del sector, treballar junts per millorar normatives i poder dialogar, com a grup, amb l’Administració.

Hem intentat fer pinya per fer projectes, com quan vam exposar un grup d’empreses del CLÚSIC a la fira INTERSEC, de Dubai, o al SICUR, de Madrid. També hem promogut que dins els fòrums del sector es parli més del compliment de la normativa, en matèria de reacció al foc, dels materials decoratius en els sectors de la restauració i l’hostaleria.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Invertir més en I+D+I. Necessitem empreses punteres en el nostre sector a Catalunya, liderar les noves solucions, amb productes millors i més ecològics, ser la referència del sector d’Espanya i exportar a tot el món.