Cicle d’entrevistes als membres de la Junta
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Carlos López

Per INTISI, el CLÚSIC és una aliança essencial que ens permet col·laborar amb les diferents companyies del sector i construir conjuntament una estratègia per professionalitzar el sector de la seguretat contra incendis.

 

Parla’ns una mica de tu, qui ets, la teva formació i fites professionals que vulguis destacar.

Graduat en Enginyeria mecànica, soc el Chief Technology Officer (CTO) d’INTISI, on m’encarrego de desenvolupar, mantenir, articular i evolucionar de manera continuada la direcció de l’estratègia tècnica de l’empresa.

Des dels inicis, la meva trajectòria professional ha estat enfocada en el sector de la seguretat i protecció contra incendis, començant l’any 2009 com a operari d’instal·lacions, fent especial atenció als sistemes de detecció i alarma d’incendis i als sistemes de ruixadors automàtics. Passats quatre anys, se’m va oferir l’oportunitat d’entrar a formar part del departament d’enginyeria d’una empresa pionera del sector. Motivat pel repte professional i sent una persona curiosa i amb ganes d’ampliar els meus coneixements, vaig poder especialitzar-me durant tres anys en el càlcul i disseny de les diferents instal·lacions contra incendis. En aquest moment va ser quan em va sorgir la curiositat sobre una solució especifica del sector, i és quan vaig decidir enfocar els meus esforços en especialitzar-me en les solucions tèxtils per a la sectorització d’incendis.

Des de l’any 2013 i fins avui, formo part del projecte INTISI constituint i generant part de l’equip de I+D+i. Gràcies a això, he pogut treballar i formar-me junt amb diferents directors tècnics amb un ampli coneixement i experiència.

Actualment, també participo en el comitè espanyol de certificació de normes UNE CTN 23 SC 7 i també exerceixo com a professor formatiu dels cursos de protecció contra incendis coordinats per la Cambra de Comerç de Barcelona.

Quina és l’activitat principal de l’entitat en què treballes i què t’agradaria destacar-ne?

INTISI dona resposta al mercat de protecció contra incendis oferint solucions innovadores i amb altes prestacions tecnològiques per satisfer les necessitats de sectorització d’incendis i control de fums que es requereixen en l’àmbit constructiu.

El que m’agradaria destacar d’INTISI és la particularitat d’oferir totes les solucions de producte mitjançant tecnologies tèxtils, amb les que s’aconsegueixen excel·lents resultats tèrmics amb un sistema compacte que es podria definir com “invisible” gràcies a la fàcil integració constructiva.

Quins són els objectius empresarials que teniu definits per als propers anys?

Els objectius que es plantegen a INTISI des d’una visió tècnica, és la completa integració de les solucions tèxtils en tots i cada un dels àmbits que requereixin d’una sectorització d’incendis, aportant el valor de ser un producte amb prestacions tècniques avançades capaç d’adaptar-se i oferir les necessitats que demanda l’evolució de l’edificació.

Com a exemple, des d’INTISI s’està col·laborant amb diferents empreses i entitats per donar solucions específiques contra incendis amb la incorporació de les noves tecnologies i materials.

Quant de temps fa que esteu associats al CLÚSIC i a quins grups de treball participes? Recordes què us va motivar a associar-vos?

Vam entrar a formar part del CLÚSIC motivats per la implicació que s’està adquirint a Catalunya en professionalitzar el sector, on grans companyies comparteixen els coneixements de manera imparcial pel bé comú del sector.

Veient aquesta projecció, vam voler formar part d’aquesta iniciativa col·laborant amb diferents grups de treball com són el grup de Certificació i Assajos, el de Protecció Passiva i el de BIM.

Què us aporta el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

INTISI considera el CLÚSIC com una aliança essencial que permet col·laborar amb les diferents companyies del sector, per enfocar i construir conjuntament l’estratègia que satisfaci l’objectiu comú de professionalitzar el sector de la seguretat contra incendis.

Els membres de l’equip d’INTISI que participen en el CLÚSIC, comparteixen tot el ‘Know-how’ adquirit amb la finalitat de potenciar el coneixement de tots els membres per formar un equip expert.

On creus que el sector de la seguretat contra incendis té més marge de millora?

El marge de millora més gran i directe que ens trobem és la de professionalitzar el sector, on la formació és un factor determinant que hauria d’abastar tant a empreses com a usuaris finals per tal de garantir l’efectivitat dels sistemes de protecció contra incendis.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Lligat a la qüestió anterior, considero que el repte més rellevant és la professionalització del sector, no només en l’àmbit empresarial sinó també transmetent a la societat la importància de la seguretat contra incendis.