El passat divendres, 10 de febrer, els socis del Clúster de Seguretat Contra Incendis es van reunir al Palau de la Música per aprovar el Pla d’actuació i pressupost del 2023. El Pla d’actuació i pressupost proposat, que va ser aprovat per unanimitat, consta de més de 50 actuacions previstes per assolir les 15 línies estratègiques desenvolupades al Pla estratègic 2021-2025.

Algunes d’aquestes actuacions mantenen el rumb fixat dels darrers anys, però s’incorporen nous reptes i estratègies interessants.

En primer lloc, i tenint en compte l’èxit de les formació RIPCI per a operaris, des del CLÚSIC es detecten necessitats formatives per a tècnics en protecció contra incendis; per això, s’està valorant quina formació especialitzada cal oferir properament per ajudar als professionals i a les empreses a millorar els seus coneixements.

En segon lloc, es vol augmentar la participació presencial en les activitats. Si bé és cert que el CLÚSIC s’ha adaptat molt bé a treballar de manera telemàtica, la majoria de socis troba a faltar el contacte més proper per facilitar l’intercanvi d’idees, sinergies i companyonia entre associats. Això inclou tant tornar a realitzar jornades eminentment presencials (com les que estem preparant per a mitjans de març al Parc de Bombers de la Zona Franca), com organitzar visites a fàbrica o seus dels nostres associats, entre d’altres.

Per últim, mantenim les actuacions principals del CLÚSIC: redacció de guies tècniques (ja en tenim tres de molt avançades), formació per a instal·ladors segons el RIPCI, comunicació, etc.

Un cop acabada l’assemblea, hi va haver una petita pausa per fer un cafè al Foyer del Palau i vam continuar amb una magnífica xerrada sobre el passat, present i futur de la seguretat contra incendis a Catalunya. Ma Eugènia Gil de la Subdirecció General de Seguretat Industrial, Carles Noguera de Bombers de la Generalitat, Albert Ventosa de Bombers de Barcelona, Mariano de Leonardo i Santos Bendicho, membres de junta del CLÚSIC van anar desgranant d’on venim i cap on anem. Un debat obert que se’ns va fer curt (en parlarem específicament en breu).

En acabar, tots els assistents van poder gaudir d’una visita al Palau de la Música Catalana, una de les joies del modernisme català que conté l’única sala de concerts declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO. El Palau de la Música Catalana va ser construït entre el 1905 i el 1908 per Lluís Domènech i Montaner com a seu de l’Orfeó Català. Així doncs, els socis del CLÚSIC van poder visitar la Sala de Concerts i meravellar-se amb la lluerna central, l’orgue i l’escenari, la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, la façana i conèixer tota la simbologia que representa, la Sala Lluis Millet i els seus vitralls per tornar al Foyer i gaudir d’un dinar de germanor amb tots els socis i amics del Clúster de Seguretat Contra Incendis.