Cicle d’entrevistes 
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Jordi Sans

 

En Jordi Sans és el fundador i el Director General de Msconsultors, una enginyeria de protecció contra incendis a tots els nivells, en edificis, indústries i tots tipus d’activitats. Msconsultors és una de les 8 empreses fundadores del CLÚSIC on en Jordi n’és el Secretari de la Junta Directiva i també és el coordinador del Grup de Treball de Gestió del Coneixement.

Actualment, també és el President de la Comissió de Seguretat del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya. De la seva vida professional cal destacar els seus càrrecs a la Generalitat de Catalunya com a Subdirector General de Protecció Civil, Director de l’Escola de Bombers i Seguretat Civil així com Cap de divisió a Bombers de la ciutat de Barcelona. Va ser professor associat de la Universitat Politècnica de Catalunya i professor de la EPSI (Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB).

 

Parla’ns una mica de tu, qui ets, la teva formació i fites professionals que vulguis destacar.

La meva formació és la d’Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Soc membre del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya amb categoria d’inspector. Cal destacar de la meva vida professional els meus càrrecs a la Generalitat de Catalunya com a Subdirector General de Protecció Civil, director de l’Escola de Bombers i Seguretat Civil així com Cap de divisió a Bombers de la ciutat de Barcelona. També he estat professor associat de la Universitat Politècnica de Catalunya i professor de la EPSI (Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB). Soc fundador i director general de MSconsultors i secretari del Clúster contra Incendis, així com president de la comissió de Seguretat del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya.

Quina és l’activitat principal de l’entitat en què treballes i què t’agradaria destacar-ne?

Enginyeria de Protecció contra incendis a tots els nivells, en edificis, indústries i tota mena d’activitats. Elaboració de Plans d’emergència (PAUS, DUPROCIMS, etc.), estudis singulars i anàlisi de riscos en matèria de seguretat.

Quins són els objectius empresarials que teniu definits per als propers anys?

Els nostres objectius empresarials són consolidar i enfortir l’equip actual amb un creixement moderat, mantenint els estàndards de qualitat i servei que ens caracteritzen.

Quant de temps fa que esteu associats al CLÚSIC i a quins grups de treball participes? Recordes què us va motivar a associar-vos?

Som una de les 8 empreses fundadores del CLÚSIC i per tant estem associats des del primer moment. Jo soc secretari de la Junta i coordino el grup de gestió del coneixement. El meu soci i cofundador de l’empresa Manel Martin és el coordinador del grup de treball de control d’instal·lacions.

Què us aporta el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

El lema del CLÚSIC ho defineix clarament, “On la seguretat es converteix en aliança”.

On creus que el sector de la seguretat contra incendis té més marge de millora?

En la formació i expertesa dels seus professionals i la correcta gestió de les empreses. El CLÚSIC vol contribuir a perfeccionar aquests aspectes oferint formació de qualitat i afavorint sinergies positives entre els socis.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

El CLÚSIC va començar fa deu anys amb 8 associats i avui en som 74, entre tots volem contribuir a millorar el sector mitjançant el creixement i la cooperació.