Cicle d’entrevistes 
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Carles Díez

 

Carles Díez és CEO i soci fundador juntament amb Aarón Albert de l’empresa Blinders, empresa l’activitat principal de la qual és el desenvolupament de projectes d’enginyeria de SCHT. Amb la seva adhesió al Clúster en 2022 volen destacar la importància de la divulgació de la seguretat contra incendis i la necessitat d’aprofundir en les mancances que presenta la normativa pel que fa al control de fums.

 

Parla’ns una mica de tu, qui ets, la teva formació i fites professionals que vulguis destacar.

El meu nom és Carles Díez, sóc el CEO de Blinders, i el seu soci fundador juntament amb Aarón Albert, des de l’any 2019. Des dels meus inicis, la meva carrera professional sempre ha estat lligada al sector industrial, porto més de 20 anys en el sector “incendis”, i més concretament en SCTH.

Quina és l’activitat principal de l’entitat en què treballes i què t’agradaria destacar-ne?

L’activitat principal de Blinders és, des d’una fase inicial, el desenvolupament del “projecte d’enginyeria”, en materia de SCHT, fins a la seva posterior implantació a peu d’obra. Teníem molt clar quan vam començar aquest projecte que un dels nostres valors fonamentals de la nostra empresa havia de ser la proximitat amb el client, i que aquest es sentís en tot moment que anàvem de la mà junts, així com que estàvem aquí per ajudar-lo sempre en el desenvolupament i la implantació del seu projecte. I ho hem aconseguit.

Quins són els objectius empresarials que teniu definits per als propers anys?

Des dels nostres inicis sempre hem cregut en la importància d’un I + D fort, de fet, és l’ADN de la nostra empresa, per això estem sempre en constant evolució i desenvolupant nous productes. Aquest any 2023 hem introduït al mercat nous productes amb coeficients aerodinàmics millorats. Esperem que el proper 2024 puguin veure la llum nous productes en desenvolupament i que aquests aportin el seu gra de sorra al sector de la prevenció d’incendis.

Quant de temps fa que esteu associats al CLÚSIC i a quins grups de treball participes? Recordes què us va motivar a associar-vos?

Ens vam associar al CLÚSIC el mes de febrer de 2022, tot i que era coneixedor -de primera mà- del moment en què va començar a germinar la idea de crear una associació d’empreses del sector contra incendis a Catalunya. Ens va motivar associar-nos el fet de veure que encara hi ha empreses que no presten prou importància al tema contra incendis, així com poder fer divulgació des del CLÚSIC, de la importància d’aquest.

Què us aporta el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

Estar dins del CLÚSIC ens permet estar en contacte amb altres empreses del sector contra incendis i alhora poder intercanviar idees entre nosaltres per al benefici del sector. Els cursos que disposa el CLÚSIC ens ha permès poder formar els nostres treballadors. També hem pogut oferir al CLÚSIC els nostres anys d’experiència en el sector, de la mà de tots els integrants de la nostra empresa.

On creus que el sector de la seguretat contra incendis té més marge de millora?

Des de Blinders hem apostat molt fort pel tema dels “manteniments”, creant un departament exclusiu a la nostra empresa. Si ja és ben complicat el desenvolupament i la implantació d’un projecte contra incendis, el tema “manteniment” és l’exercici deficient del sector. Entre tots hem de fer veure als nostres clients la gran importància de disposar d’un manteniment efectiu a les seves instal·lacions contra incendis.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

A nivell normatiu, i pel que fa al control de fums -que és el nostre àmbit d’actuació- s’hauria d’aprofundir en les mancances que presenta la normativa.