Cicle d’entrevistes 
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Sergi Domínguez

 

El CLÚSIC ens ha permès conèixer i crear sinergies amb un gran volum d’empreses i professionals en diverses àrees del sector de la protecció contra incendis i, així, oferir un millor servei i atenció als nostres clients.

 

Parla’ns una mica de tu, qui ets, la teva formació i fites professionals que vulguis destacar.

Jo soc en Sergi Domínguez, treballador de Nix Grup de Seguretat des de fa més de quinze anys. Vaig començar com a comercial i actualment, des de fa 5 anys, dirigeixo el departament de vendes i espero seguir creixent com a empresa i a títol personal en el sector de la seguretat, aprenent de les constants novetats que ens aporta l’àrea de seguretat.

Quina és l’activitat principal de l’entitat en què treballes i què t’agradaria destacar-ne?

L’activitat de Nix és la instal·lació i manteniment de sistemes de seguretat electrònics, principalment, sistemes d’alarma, videovigilància i detecció d’incendi.

D’altra banda, també oferim altres serveis relacionats amb la seguretat com ara connexió a central receptora d’alarmes o custòdia de claus entre altres serveis de vigilància.

Quins són els objectius empresarials que teniu definits per als propers anys?

Principalment volem establir-nos com a empresa referent dins el sector de la seguretat electrònica a nivell de Catalunya buscant d’oferir el millor servei possible als nostres clients. D’altra banda, estem destinant molts esforços a la digitalització de processos dins de Nix de manera que contribueixi a la millora i eficiència dels nostres serveis.

Quant de temps fa que esteu associats al CLÚSIC i a quins grups de treball participes? Recordes què us va motivar a associar-vos?

Estem associats al CLÚSIC des de l’any 2017.

El motiu pel qual ens vam associar va ser per compartir i adquirir coneixements sobre el sector per tal de potenciar la seguretat contra incendis i estar amb contacte amb diferents col·laboradors dins del sector.

Què us aporta el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

El fet de formar part del CLÚSIC ha estat de gran ajuda per a l’obtenció de nous coneixements d’una branca de negoci que per a Nix no és la principal. Permetent-nos formar a la nostra plantilla en l’àmbit de la protecció contra incendis amb professionals qualificats del sector.

També ha estat una oportunitat per conèixer un gran volum d’empreses i professionals en diverses àrees del sector de la protecció contra incendis. Ens ha donat l‘oportunitat d’establir sinergies per poder oferir un millor servei i atenció als nostres clients.

On creus que el sector de la seguretat contra incendis té més marge de millora?

En la connexió dels sistemes de detecció automàtica a una CRA per a una gestió més eficient de les alarmes, seguint la línia dels sistemes de d’alarma establint un protocol estandarditzat i amb suficients mesures de verificació.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Dins la branca de la detecció contra d’incendis caldria que els sistemes comptessin amb vies de comunicació supervisades amb una central receptora d’alarmes, per poder gestionar de forma ràpida i homogènia les comunicacions a bombers, garantint un funcionament correcte del sistema en tot moment.