El passat divendres, 3 de juny, a les 19.00 hores, els socis del Clúster de Seguretat Contra Incendis estaven convocats a l’Observatori Fabra per celebrar l’assemblea d’estiu i gaudir del sopar de les estrelles amb bona companyia i moltes ganes de retrobar-nos després de dos anys sense poder-ho fer.

Més de trenta representants de les empreses (actualment seixanta socis) van participar a l’assemblea que va ser un èxit i tant la memòria econòmica com la memòria d’activitats 2021 es van aprovar per unanimitat. El nostre president, Elías López, no ens va poder acompanyar i, Pau Gavarró, vicepresident, va presentar la memòria d’activitats, Dolors Costa, tresorera, la memòria econòmica i Jordi Sans, secretari, va dirigir l’assemblea i el debat.

Un cop celebrada l’assemblea, els representants de les empreses i un acompanyant van poder gaudir del sopar amb vistes a Barcelona des de la terrassa mirador. Seguidament vam gaudir d’una conferència científica a càrrec del prestigiós astrònom i astrofísic, Joan Anton Català, que ens va explicar la relació entre les estrelles i d’on venen els nens (i alerta, spoiler: no els porta la cigonya).

Després de la magnífica conferència, vam poder visitar l’Observatori Fabra, un edifici de principis del segle XX: el seu museu, la sala noucentista i el telescopi de passos. Per últim, vam accedir a la gran cúpula, que conserva els elements originals i d’allà, alguns afortunats van poder veure alguns estels, utilitzant el telescopi de 1904, un dels més grans i antics d’Europa encara en funcioament.

La boira va decidir fer-nos la guitza a alguns i amagar-nos les estrelles. Malgrat tot, no va ser suficient per emboirar l’alegria i les ganes de retrobament que tots els membres del CLÚSIC estavem desitjant des de ja fa molts mesos.

A la fi, els socis del CLÚSIC s’han retrobat amb moltes ganes i idees per seguir endavant amb el projecte que va començar el 2014.