Cicle d’entrevistes 
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Andreina Cupello

 

El CLÚSIC ens aporta la possibilitat de conèixer a altres persones i empreses amb interessos comuns, col·laborar i crear sinergies que d’una altra manera no es podrien produir. És un gran esforç conjunt que ens permet als participants posicionar-nos millor, aprendre i compartir punts de vista

 

Parla’ns una mica de tu, qui ets, la teva formació i fites professionals que vulguis destacar.

Soc Andreina Cupello, Enginyera de Producció graduada en la Universidad Simón Bolívar de Venezuela. Formo part de l’equip de Digital Innovation & Smart Data de S&P Sistemas de Ventilación S.L.U. des de fa tres anys. El nostre objectiu és ajudar a la digitalització del sector HVAC i en concret de S&P, proporcionant eines i tecnologia per a millorar l’experiència de qualsevol persona en els diferents punts de contacte que té amb la marca.

Quina és l’activitat principal de l’entitat en què treballes i què t’agradaria destacar-ne?

L’activitat principal de Soler & Palau Ventilation Group és el subministrament de sistemes de ventilació amb la més alta eficiència energètica, en tots els segments de la ventilació. El compromís amb els nostres clients ens porta a treballar de la mà, directament, en la resolució de les seves necessitats, anticipant-nos a elles i mantenint la fiabilitat en la nostra proposta de valor sempre per sobre de tot.

Quins són els objectius empresarials que teniu definits per als propers anys?

La innovació forma part de l’ADN de Soler & Palau Ventilation Group, per això sempre treballem per a estar a l’avantguarda de la tecnologia i donar solucions que compleixin amb les principals tendències del mercat, com l’IAQ i connectivitat IOT.

Quant de temps fa que esteu associats al CLÚSIC i a quins grups de treball participes? Recordes què us va motivar a associar-vos?

S&P porta associat al CLÚSIC pràcticament des que arrenqués el 2014. Per part meva, vaig començar a treballar amb el grup BIM del CLÚSIC a mitjans de 2021.

La implementació de la metodologia BIM s’ha incrementat considerablement durant els últims anys. Si bé ens reconforta haver-ho implementat en les seves etapes primerenques, sabem que és una metodologia que evoluciona i cal estar sempre a l’avantguarda i aprenent coses noves que ens permetin millorar i generar valor als nostres clients, és el nostre principal objectiu. Aquestes raons ens van motivar a unir-nos al Grup de Treball de BIM del CLÚSIC, on junts podem treballar en pro dels clients i de la seguretat.

Què us aporta el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

Ens aporta la possibilitat de conèixer a altres persones i empreses amb interessos comuns, col·laborar i crear sinergies que d’una altra manera no es podrien produir. És un gran esforç conjunt que ens permet als participants posicionar-nos millor, aprendre i compartir punts de vista.

On creus que el sector de la seguretat contra incendis té més marge de millora?

Jo diria que en la conscienciació. La seguretat és una cosa de tots, encara que soni a clixé. Quan et vols protegir contra un risc o mitigar el seu efecte, sempre hi ha implícit un factor probabilístic i això fa que a vegades no se li presti a la protecció contra incendis tota l’atenció que requereix.

Cal continuar treballant per garantir la seguretat en cas d’incendi, i malgrat que s’ha fet molt en els últims anys, encara hem de continuar treballant per a estar a l’alçada d’altres països.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

La digitalització és sens dubte un dels majors reptes que té al davant el sector de la construcció, i la seguretat contra incendis ha de ser capaç d’evolucionar al mateix temps. Hem de ser capaços d’integrar d’una manera pràctica la informació de tots els sistemes d’un edifici.

Això és de particular importància en els sistemes PCI, perquè es tracta de sistemes en els quals el manteniment és indispensable per a assegurar el seu adequat funcionament arribat el moment. Ser capaç d’incloure totes aquestes instruccions i informació en el model de l’edifici pot acabar resultant el factor diferencial entre l’èxit i el fracàs.