El passat dimarts, 11 de desembre les empreses del CLÚSIC van poder visitar les instal·lacions del Tunnel Safety Testing (TST) a Astúries.

El  TST és un centre experimental que APPLUS té a San Pedro de Anes, al concejo de Siero (Astúries). Es tracta d’unes instal·lacions molt especials, situades en una parcel·la de 142.000 m2 que permeten la realització d’assajos a escala real sobre la seguretat en túnels.

A grans trets, el centre consta bàsicament d’un túnel de 600 m. de longitud per a l’experimentació, una galeria de formació de 150 m per a la realització d’incendis, una nau que allotja el laboratori d’assajos de ventiladors a alta temperatura i edificis i instal·lacions auxiliars.

Aquesta visita i jornada, organitzada per APPLUS, soci fundador del CLÚSIC, va permetre a les empreses associades visitar les instal·lacions i gaudir d’una jornada de portes obertes en què ens va fer una explicació dels tipus d’assaig possibles a les instal·lacions d’APPLUS en general i en el TST en particular.

Seguidament ens van acompanyar al que es pròpiament el túnel i van fer-nos una demostració amb un assaig de ventiladors i uns exercicis pràctics en el túnel. Així, van generaran focs amb una bassa de gasoil de 10 MW de potència en el que vam poder viure en primera persona el comportament del fum en un túnel amb i sense l’efecte dels ventiladors.

Es tracta d’una de les experiències més realistes que molts dels presents han viscut mai i es constata la importància de la seguretat contra incendis en els túnels (i altres espais confinats).  Les elevades temperatures que es poden assolir en aquestes condicions i l’elevada velocitat amb la que el fum es distribueix al llarg del túnel comporten una perillositat especial a aquesta mena d’espais.

Des del CLÚSIC volem agrair a APPLUS i a Xavier Ruiz tant l’oportunitat de poder gaudir d’una experiència tan enriquidora com la que ens van oferir, com la cordialitat que ens varen dispensar en tot moment.

A les imatges podeu veure unes fotos dels membres del CLÚSIC abans i després de la demostració: