Cicle d’entrevistes als nostres associats
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Eugeni Mulà

La nostra aportació al CLÚSIC és àmplia, des de la participació en diferents grups de treball com especialistes en detecció i alarma fins a aportar professors de reconegut prestigi i sales tècniques per fer la formació del RIPCI en detecció.

Quin és el càrrec que ocupes dins la teva empresa i quina és la teva trajectòria dins del sector?
Sóc el director comercial de Detnov, porto la gestió comercial dels equips de vendes nacional i d’exportació, també m’encarrego del màrqueting i la comunicació de l’empresa.
La meva trajectòria en el sector va començar fa més de 25 anys, vaig començar amb temes de seguretat electrònica (CCTV, control d’accés, intrusió) i per sinergies vaig anar canviant cap al sector de la detecció d’incendis i ja fa15 anys que estic en aquesta especialització.
També formo part com a vocal de la Junta Directiva del Clúster contra incendis de Catalunya i sóc professor del curs de detecció del centre formatiu del Clúster.

Quina és la vostra activitat principal?
Som fabricants de sistemes de detecció i alarma d’incendis, així com de sistemes de detecció per gasos.
En disposar del nostre propi departament d’I+D format per un equip d’enginyers especialitzats en aquest sector, podem estar en continu desenvolupament de solucions i productes pel sector.
La producció també la tenim centralitzada a la nostra fàbrica de Viladecans, on disposem de tots els mitjans per desenvolupar els productes que comercialitzem, amb tots els processos de qualitat que ens exigeixen les certificacions de les que disposen els nostres productes.

En quines zones esteu treballant? 
La seu central la tenim a Viladecans, on tenim localitzats els serveis centrals de l’empresa, així com l’I+D, fàbrica, magatzem, servei tècnic, showroom i part de l’equip comercial, a més disposem d’oficina a Madrid, amb magatzem, servei tècnic i showroom. Al Nord també tenim equip comercial. També tenim delegacions a les Illes Balears, Las Palmas de Gran Canaria i a Tenerife, on disposem d’un magatzem per atendre als clients d’aquesta zona.
Internacionalment estem presents a més de 55 països amb una xarxa de distribuïdors i partners en 4 continents. Tenim representació comercial a l’Índia i a Singapur, des d’on atenem els mercats del sud-est asiàtic.
Invertim per a estar presents a les fires locals i internacionals més importants del sector arreu del món.

Si et preguntem, quina és la fortalesa o especialitat que caracteritza la teva empresa, què ens respons?
La principal fortalesa de Detnov és el servei als nostres clients, que va des de subministrar a temps els productes, una atenció personalitzada tant comercial com tècnica i facilitar les eines per fer que el nostre producte sigui fàcil d’instal·lar, a més d’un preu competitiu.
La proximitat amb els clients i usuaris dels nostres productes també és una fortalesa, poder escoltar i recopilar tots aquests coneixements pel nostre departament de desenvolupament per treure productes i solucions segons els requeriments del mercat.

Invertiu en innovació? Vols destacar algun projecte?
Si, a Detnov ens considerem una empresa innovadora i és el principal valor dins l’estratègia de la companyia.
M’agradaria destacar la central d’incendis VESTA, es tracta d’un projecte de més 3 anys de durada, ja que gràcies al coneixement intern del personal, així com dels suggeriments de la nostra clientela hem pogut desenvolupar una de les centrals analògiques més completes i innovadores del mercat.

Amb la crisi de la COVID-19 encara cuejant, quins són els reptes més immediats que teniu al davant i quines línies de treball esteu començant?
Des del començament de la pandèmia a Detnov ens hem preocupat per seguir donant el millor servei als nostres clients i continuar amb els projectes que teníem engegats. També ens vam adonar que a causa de les restriccions de mobilitat i al no poder anar als centres de treball com botigues, oficines, etcètera, tant dels usuaris finals com dels mantenidors, havíem de seguir apostant per les noves tecnologies de monitoratge i control remot. Gràcies a l’aplicació Detnov Cloud que vam començar a comercialitzar fa un parell d’anys, molts clients han pogut continuar donant el seu servei.

Què us ha aportat el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?
Detnov sempre hem col·laborat amb les associacions del sector contra incendis, i amb l’aparició del CLUSIC no podíem ser menys. Per tant, molt aviat ens vam fer associats, participant en diversos grups de treball. El CLUSIC ens ha aportat poder participar en accions i propostes per millorar el nostre sector, com diferents guies tècniques i presentacions de normatives o de solucions a diferents tipus d’instal·lacions.
Des de Detnov hem aportat sobretot el nostre coneixement del sector, especialment en la detecció i alarma d’incendis, en diferents grups de treballs. També som part del centre formador del RIPCI aportant professors de reconegut prestigi i les sales tècniques on els alumnes poden fer part de les pràctiques.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Un dels reptes més important és la professionalització del sector, començant amb la formació dels futurs professionals del sector, com prescriptors, instal·ladors i mantenidors dels sistemes de protecció d’incendis.
Hem d’aconseguir que les instal·lacions estiguin ben dissenyades, instal·lades i mantingudes per protegir les persones i els béns. S’hauria de garantir la seva funcionalitat en tot el temps de vida del sistema, amb la renovació de les instal·lacions i la connectivitat remota, per garantir la transmissió de les alarmes i les avaries. Des de Detnov creiem que tot això és possible amb les tecnologies actuals, només és qüestió de voluntat del sector aconseguir-ho.