Cicle d’entrevistes 
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Núria Serra

 

Núria Serra és la responsable del departament tècnic de PERADEJORDI PROYECTOS E INFORMES, SL. L’activitat principal de PERADEJORDI és la de servei de prevenció aliè de riscos laborals, assessorant a les empreses i entitats en tot l’àmbit de la prevenció, des de la prevenció de riscos del dia a dia, com la formació o estudis específics. PERADEJORDI va ser una de les 8 empreses fundadores del CLÚSIC i el seu gerent i administrador, Pau Gavarró, en va ser President els 5 primers anys. Actualment n’és el Vicepresident. 

 

Parla’ns una mica de tu, qui ets, la teva formació i fites professionals que vulguis destacar.

Soc la Responsable del departament tècnic i de formació de PERADEJORDI PROYECTOS E INFORMES S.L.

Vaig incorporar-me a l’empresa el 2012 com a tècnica de prevenció de riscos laborals, amb el temps vaig passar a ser responsable del departament de prevenció de riscos laborals, posteriorment del departament d’autoprotecció integrant-los en un sol departament i finalment, responsable de formació de l’empresa.

Soc enginyera tècnica industrial, tècnica superior en prevenció de riscos laborals i tècnica competent en autoprotecció. La meva vida laboral sempre ha estat en l’àmbit de la prevenció de riscos laborals, tant com a tècnica pròpia d’empreses de construcció, com ara en un servei de prevenció aliè.

Quina és l’activitat principal de l’entitat en què treballes i què t’agradaria destacar-ne?

La nostra activitat principal és com a servei de prevenció aliè de riscos laborals, on assessorem a les empreses i entitats en tot l’àmbit de la prevenció, des de la prevenció de riscos del dia a dia, com la formació o estudis específics, i tot des de la proximitat i preocupació per a donar un correcte servei i assessorament a tots els clients.

El que ens diferencia  d’altres serveis de prevenció aliè és el fet que tenim una visió més global de la prevenció, en la qual donem molta importància a l’assessorament tècnic en general, a l’autoprotecció i a la seguretat contra incendis.

Un altre tret diferencial és que tenim un centre de formació propi en el que podem impartir cursos de prevenció de riscos, tant teòrics com pràctics, en prevenció de riscos laborals i emergències (treballs en alçada, amiant, treballs verticals, carretons, plataformes elevadores, equips de primera intervenció, primers auxilis…) , amb personal especialitzat, equips i materials específics.

Quins són els objectius empresarials que teniu definits per als propers anys?

El principal objectiu és mantenir i fidelitzar la cartera de clients tant en l’àmbit de la prevenció de riscos com de l’autoprotecció i la seguretat contra incendis, per poder seguir creixent de forma controlada i segura.

Actualment, estem donant un gran impuls a la formació, ja que aquesta ajuda a la capacitació del personal de les empreses, reduint accidents laborals, complint amb la normativa diversa i permetent poder actuar en cas d’emergència.

Un altre sector en el qual estem creixent és a nivell d’estudis específics, ja que creiem que el correcte assessorament a les empreses i entitats fidelitza els clients i ajuda a reduir la sinistralitat i això es veu reflectit en l’augment de la demanada d’aquests estudis específics.

Quant de temps fa que esteu associats al CLÚSIC i a quins grups de treball participes? Recordes què us va motivar a associar-vos?

De fet, estem associats al CLÚSIC des de l’inici; PERADEJORDI va ser una de les 8 empreses fundadores i el nostre gerent i administrador, Pau Gavarró, en va ser president els 5 primers anys i, actualment, n’és el vicepresident.  La creació del CLÚSIC va ser a iniciativa de la gerent Imma Ros, amb l’acompanyament inicial de la nostra empresa, entre d’altres.

Com a empresa del CLÚSIC participem en diferents grups de treball com el de disseny prestacional, control d’instal·lacions, protecció passiva i el de formació.

Ens motiva el fet que invertir en seguretat és, a la llarga i sense dubte, una inversió i un estalvi de costos i, per tant, hem d’estar al dia al sector.

Què us aporta el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

L’aportació principal de pertànyer al CLÚSIC és la possibilitat de conèixer altres empreses, crear sinergies i poder col·laborar mútuament, ja que a l’haver-hi empreses d’àmbits diferents permet una col·laboració per a projectes que individualment podrien ser més complicats o costosos de portar a terme.

Com a Servei de Prevenció, en el qual donem molta importància a la seguretat contra incendis i l’autoprotecció, creiem que podem aportar la nostra experiència als associats per a l’assessorament de la prevenció de riscos integral a les seves empreses. De fet, tenim uns quants clients i col·laboradors del CLÚSIC.

On creus que el sector de la seguretat contra incendis té més marge de millora?

Crec que en l’àmbit de seguretat contra incendis es pot millorar en la implantació pràctica dels plans d’emergència i autoprotecció a les empreses i entitats, així com en les necessitats d’auditories d’incendis i el disseny prestacional d’incendis, fum i evacuació.

Hi ha una gran part d’empreses i entitats que encara no donen prou importància a la seguretat contra incendis i no inverteixen tot el que caldria.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Crec que un dels reptes més important és transmetre al personal de les empreses la importància de l’autoprotecció i la seguretat contra incendis en el seu dia a dia. Per aconseguir aquest objectiu és molt important que les empreses i entitats disposin d’un correcte assessorament i seguiment de les mesures d’autoprotecció i seguretat contra incendis.