Cicle d’entrevistes 
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Elías López

És molt important conscienciar a la societat que la seguretat contra incendis no és una DESPESA és una INVERSIÓ que ens permet garantir la seguretat en cas d’incendi.

 

Parla’ns una mica de tu, qui ets, la teva formació i fites professionals que vulguis destacar.

Em considero una persona  emprenedora, fundador del Grup Prefire i ostento el càrrec de CEO. La meva trajectòria professional en el sector de la seguretat contra incendis s’inicia l’any 1978 i he vist créixer el sector durant aquests quaranta-quatre anys i em congratula dir que ha avançat molt, tot i que encara ens queda molta feina al davant.

En aquesta trajectòria sempre he estat col·laborant en diferents comitès de normalització i creació de guies tècniques, realitzant conferències de divulgació i formacions específiques dels diferents sistemes de PCI.

Quina és l’activitat principal de l’entitat en què treballes i què t’agradaria destacar-ne?

L’activitat principal del Grup Prefire és el desenvolupament d’enginyeria executiva, instal·lacions i manteniment dels diferents sistemes de protecció contra incendis amb una anàlisi global. El que destaca de la nostra companyia és la innovació per buscar la solució més adequada a cada projecte, la qualitat i el servei.

De PREFIRE podem destacar la seva gran experiència amb un equip humà molt format i el seu gran ventall de solucions molt innovadores, sectorització d’incendis invisibles amb cortines tallafocs de fabricació pròpia en el nostre grup, diferents solucions en sistemes de control de fums SCTiEF fabricats a Alemanya per LAMILUX que no només compleixen  amb l’objectiu de la seguretat, sinó que tenen en compte l’eficiència energètica i els dissenys arquitectònics, els nous sistemes amb tecnologies d’encapsulaments per a l’extinció de focs de bateries de cotxes elèctrics, disseny d’enginyeria en BIM, etc.

Quins són els objectius empresarials que teniu definits per als propers anys?

El nostre propòsit és continuar sent un referent en el sector de la seguretat contra incendis, la transformació digital global de la companyia,  avançar en la formació interna, treballar en la millora contínua i coordinar el canvi generacional.

Quant de temps fa que esteu associats al CLÚSIC i a quins grups de treball participes? Recordes què us va motivar a associar-vos?

PREFIRE forma part del CLÚSIC des de la seva fundació, som socis fundadors i hem estat membres de les diferents  juntes directives. Actualment ostentem la presidència i participem en gairebé tots els grups de treball amb el compromís d’aportar la nostra experiència amb el nostre equip d’enginyers experts.

Què us aporta el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

La gran aportació del CLÚSIC és tenir un punt de trobada a Catalunya, on debatre inquietuds i problemes que afecten la seguretat contra incendis amb una visió molt transversal ja que és una associació oberta a qualsevol agent amb inquietuds en la seguretat.

La nostra aportació és la col·laboració d’experts en diferents sistemes de la seguretat contra incendis per difondre el coneixement i col·laborar amb el nostre centre de formació i professors per a la formació d’operaris en els sistemes de control de fums i calor SCTiEF.

On creus que el sector de la seguretat contra incendis té més marge de millora?

El marge de millora que té el nostre sector és el de la professionalització de les persones, tant en l’apartat de l’enginyeria, inspeccions, instal·lacions i manteniments.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Transmetre la cultura de la seguretat a la societat. Transmetre que la seguretat contra incendis no és una DESPESA sinó una INVERSIÓ que té per objectiu donar més seguretat davant el risc d’incendi per salvar les vides, propietats i negocis.