Cicle d’entrevistes 
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Rubén Martínez

 

Rubén Martínez és el Business Development Manager de Prefire. Prefire és un projecte empresarial familiar amb vint-i-sis anys d’història, especialitzada en el disseny, instal·lació i manteniment d’instal·lacions de PCI en sectors industrials exigents amb un alt nivell i sensibilitat al risc d’incendi. Prefire va ser una de les vuit empreses que va impulsar des de l’inici la creació del CLÚSIC, participant tant en primera línia, com també en la creació de tots i cadascun dels set Grups de Treball i les diverses Guies Tècniques i Jornades formatives que s’han anat realitzant durant aquests quasi 10 anys de vida de l’Associació.

 

Parla’ns una mica de tu, qui ets, la teva formació i fites professionals que vulguis destacar.

Em dic Rubén Martínez (Barcelona,1986) i soc el Business Development Manager de Prefire, projecte empresarial familiar amb vint-i-sis anys d’història. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona, amb diversos cursos a l’IESE Business School i experiències a l’estranger. Vaig arrencar la meva trajectòria professional en diverses multinacionals del sector bancari i de serveis financers, introduint-me posteriorment en el món del marketing per acabar tancant el meu perfil multidisciplinari amb el desenvolupament de negoci dins del nostre apassionant sector.

La meva trajectòria professional dins del sector del Fire Safety va arrencar amb les instal·lacions de control de temperatura i evacuació de fums, l’any 2015. Des d’aleshores he participat de forma activa en diverses entitats sectorials i grups de treball per actualitzar i millorar la reglamentació i la normativa vigent. Amb posterioritat, i en el transcurs d’aquests ja més de vuit anys al sector, he assolit un ampli coneixement tècnic en tots i cadascun dels sistemes de PCI per tal de poder oferir solucions holístiques i integrals als reptes que ens presenten els nostres clients.

Quina és l’activitat principal de l’entitat en què treballes i què t’agradaria destacar-ne?

Prefire és una empresa especialitzada en el disseny, instal·lació i manteniment d’instal·lacions de PCI en sectors industrials exigents amb un alt nivell i sensibilitat al risc d’incendi.

Destacar els valors de servei, qualitat i innovació amb una clara missió que, des de fa vint-i-sis anys, caracteritza a aquest grup familiar, tot sent el partner de referència per acompanyar a enginyeries i clients finals industrials en els seus projectes i plans de creixement atorgant la tranquil·litat de l’expertesa tècnica i humana.

Quins són els objectius empresarials que teniu definits per als propers anys?

A banda de la consolidació de la segona generació al grup familiar, tot mantenint el compromís i respecte al llegat empresarial i humà del nostre fundador, alhora que implantant una visió empresarial renovada amb altres punts de vista i formes de fer, els objectius de Prefire segueixen passant pel creixement constant i sostenible que ens caracteritza, tot fomentant l’eficiència i excel·lència tècnica i operacional, la culminació de la transformació digital que ens acompanya en els darrers anys i l’arrelament d’una cultura empresarial ètica i sostenible que garanteixi la viabilitat d’aquest projecte empresarial familiar més enllà de la segona generació.

Quant de temps fa que esteu associats al CLÚSIC i a quins grups de treball participes? Recordes què us va motivar a associar-vos?

Ens omple d’orgull poder ser una de les vuit empreses que va impulsar, des de l’inici, la creació del CLÚSIC, participant tant en primera línia, com a membres de la Junta Directiva (assolint fins i tot la Presidència, i la Tresoreria), com també participant de la creació de tots i cadascun dels set Grups de Treball i les diverses Guies Tècniques i Jornades formatives que s’han anat realitzant durant aquests quasi 10 anys de vida de l’Associació.

El motiu de la fundació del CLÚSIC tenia -i continua tenint- una missió clara i compartida per Prefire, crear un fòrum de debat i treball multidisciplinari on poder posar en comú les inquietuds i necessitats de tots els agents de la cadena de valor per tal de fomentar la professionalització del nostre sector.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

A banda de les limitacions del mateix sistema, que ocasionen molta lentitud i retard en la creació i actualització de Reglaments i Normes, que ajudin a la millora del marc legal i omplin molts dels -encara- buits existents en el nostre país, considero que tenim -malauradament- un repte encara major relacionat amb la gran manca de conscienciació i cultura de la seguretat existent davant del risc d’incendi, per part de molts agents i usuaris que participen del nostre sector.

Per molts avenços tecnològics que puguem estar vivint, i els que encara quedin per venir, sense una cultura de la seguretat real i un marc legal reglamentari i normatiu que ho acompanyi seguirem lluny dels objectius i les fites que, com a sector i societat, ens hem de marcar.