Després de l’èxit de les edicions anteriors (2016, 2017 i 2019) i els importants avenços i novetats en matèria de disseny prestacional a Catalunya, el Clúster de Seguretat Contra Incendis i el Centre d’Estudis del Risc Tecnològic de la Universitat Politècnica de Catalunya (CERTEC-UPC) organitzen aquesta edició del Curs monogràfic de simulació d’incendis aplicat al disseny prestacional.

El curs s’estructura en tres mòduls: un específic dedicat al disseny prestacional i la normativa existent a Catalunya de 8h (1 dia), un segon dedicat a la simulació d’incendis amb FDS i Pyrosim de 30 h (4 dies) i finalment el de simulació d’evacuacions de 15h (2 dies).

Formulari Inscripció: (https://forms.gle/eQm9bgXk7HygpNMi9)

Places limitades: 20 (Inscripcions a partir del 15 de juliol de 2021)

Programa previst: Flyer Curs_2022_V3_20210720

Descripció:
Les eines de simulació computacional ofereixen la possibilitat d’implementar solucions alternatives al codi prescriptiu per resoldre problemes de protecció contra incendis. Amb una bona capacitació en el seu ús i entenent‐ne les limitacions i fortaleses, podem recrear de forma fidedigna escenaris complexos i avaluar‐ne, quantitativament les solucions implementades.

Objectius:
L’objectiu del curs és introduir a l’alumne en l’aplicació del disseny prestacional com a alternativa al disseny prescriptiu en l’enginyeria de protecció contra incendis, introduir‐lo també en l’ús del simulador FDS i de l’eina Pyrosim (que facilita l’elaboració dels models a simular amb FDS) i en l’ús de simuladors d’evacuacions presentant els principis teòrics del camp del comportament humà, amb la finalitat d’utilitzar‐los com a eina de treball en l’aplicació del disseny basat en prestacions.

El curs va dirigit a professionals amb formació i/o experiència prèvia en el camp de la seguretat contra incendis que vulguin iniciar‐se en l’aplicació del disseny basat en prestacions i en l’ús de les eines de simulació d’incendis i evacuació necessàries per a dur‐lo a terme.

Continguts

MÒDUL 1: INTRODUCCIÓ AL DISSENY BASAT EN PRESTACIONS. 20 de gener de 2022 (8h) Accediu al contingut

MÒDUL 2: SIMULACIÓ D’INCENDIS. FDS I PYROSIM APLICATS AL DISSENY PRESTACIONAL. 10, 11, 17, 18 de febrer de 2022 (30h). Accediu al contingut

MÒDUL 3: SIMULACIÓ D’EVACUACIÓ I COMPORTAMENT HUMÀ EN CAS D’INCENDI. 31 de Març i 1 d’abril de 2022 (15h).  Accediu al contingut

Lloc: Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) – Campus Diagonal‐Besòs – Avinguda Eduard Maristany,16. Barcelona

Matrícula curs complet:

Inscripció general: 1650€ – Inscripció entitats col·laboradores: 1380€ – Inscripció associats al CLÚSIC: 1200€