Cicle d’entrevistes 
Qui és qui al Clúster de Seguretat Contra Incendis

Albert Pérez

 

L’Albert Pérez és Cap d’Operacions del Grup Alfatorres des de fa més de dotze anys. A Alfatorres duen a terme el disseny, la fabricació, la instal·lació i el manteniment de portes metàl·liques  i sistemes amb prestacions de Resistència al Foc. Alfatorres participa en diversos Grups de Treball del CLÚSIC: Grup de Protecció Passiva, grup de tecnologia BIM, grup de Certificació i Assajos i altres que han ajudat a crear i, fins i tot a dirigir. Segons l’Albert, després d’aquests deu anys, el CLÚSIC és -per si mateix- un segell de bones pràctiques i de referència al sector.

 

Parla’ns una mica de tu, qui ets, la teva formació i fites professionals que vulguis destacar.

Amb una formació base com a Enginyer Tècnic Industrial, he desenvolupat la meva carrera en diferents sectors industrials dins de l’ecosistema empresarial català. Treballar a PIMES catalanes ha sigut un repte constant fins a arribar a la posició actual com a Cap d’Operacions del Grup Alfatorres des de fa més de dotze anys.

Quina és l’activitat principal de l’entitat en què treballes i què t’agradaria destacar-ne?

Alfatorres és una marca lligada al sector de la seguretat contra incendis, des de fa més de quaranta-cinc anys, focalitzada en donar un servei personalitzat amb el màxim de prestacions al seu producte. Duem a terme el disseny, la fabricació, la instal·lació i el manteniment de portes metàl·liques i sistemes amb prestacions de Resistència al Foc i ens considerem un dels referents al sector.

Quins són els objectius empresarials que teniu definits per als pròxims anys?

Els anys vinents seran molt importants pel futur del nostre grup. El creixement constant dels darrers anys ens ha situat a una posició on la gestió del talent i les noves tecnologies ens ha de permetre un salt quantitatiu i qualitatiu per afrontar la dècada vinent i mantenir-nos com a referent al mercat nacional i assolir noves fites a l’àmbit internacional.

Quant de temps fa que esteu associats al CLÚSIC i a quins grups de treball participes? Recordes què us va motivar a associar-vos?

El 2014 vam tenir el primer contacte amb la persona que ens va fer veure el potencial que tindria aquest clúster, i vull remarcar que sense la seva gestió avui no seríem aquí. Aprofito per rendir homenatge a l’Imma Ros i que la seva memòria estigui sempre amb nosaltres.

Aquests deu anys ens han permès gaudir i participar en diferents Grups de treball: Grup de Protecció Passiva, grup de tecnologia BIM, grup de Certificació i Assajos, i altres que hem ajudat a crear i, fins i tot, dirigir. Participar en totes les jornades i activitats generades per fer créixer el coneixement de les millors pràctiques al sector ens fa sentir plenament satisfets amb els objectius originals de quan ens vam associar.

Què us aporta el CLÚSIC com a empresa? I la vostra empresa al CLÚSIC?

Avui en dia pensem que pertànyer al CLÚSIC suposa un extra de reconeixement al sector. Després de 10 anys, el CLÚSIC és, per si mateix, un segell de bones pràctiques i de referència al sector. Alfatorres intenta transmetre la realitat des del punt de vista del fabricant de tot l’entorn relacionat amb les portes tallafoc i la seva Normativa. La feina dins dels Grups de treball és la clau per aquesta transmissió.

On creus que el sector de la seguretat contra incendis té més marge de millora?

El sector de la seguretat contra incendis continua tenint el repte de fer més sensible, a tota la societat, que la formació i la inversió en PCI no és una despesa sinó una inversió cap al nostre benestar social mitjançant la seguretat. Aquesta frase la vaig aprendre de l’Elías López que, malauradament, ens va deixar fa poc. Sense ell no es pot entendre el CLÚSIC tal com és ara. Gràcies.

Quins creus que són els reptes més importants que el sector de la seguretat contra incendis té al davant.

Malauradament, recentment hem vist que continua havent-hi desgràcies a les nostres construccions per habitatges, i també en l’àmbit industrial, degudes a l’acció del foc. La conscienciació de tots els actors que formen part del sistema (Administració, entitats normalitzadores, contractistes, projectistes, usuaris…) i el compliment de les normatives existents seria suficient per fer un salt qualitatiu molt important. Es tracta de complir allò que ja és obligatori… però necessitem a tothom per aconseguir-ho.